KPN levert sneller internet in buitengebieden door integratie vast en 4G

KPN levert vanaf vandaag is Sneller Internet Buitengebied voor klanten in vrijwel het gehele buitengebied van Nederland. Zij krijgen nu een ‘comfortabele breedbandervaring’ die tot wel 30 Mbps sneller is dankzij de innovatieve combinatie van het vaste en mobiele netwerk van KPN.

De internetverbinding verloopt via het vaste netwerk waarbij het mobiele 4G-netwerk als versneller wordt gebruikt. Inwoners van het buitengebied krijgen hierdoor tot wel 30Mbps aan extra snelheid bovenop de vaste verbinding en kunnen genieten van een stabieler en sneller internet dan voorheen.

Sneller Internet Buitengebied is vanaf nu beschikbaar op circa 440.000 adressen in het buitengebied en is een kosteloze aanvulling op het huidige aanbod van internet abonnementen van KPN.

KPN heeft ‘Sneller Internet Buitengebied’ de afgelopen twee jaar uitgebreid getest, eerst in de buurt van Nijkerk en stapsgewijs is de capaciteit uitgebreid. Inmiddels maken ruim 30.000 KPN-klanten woonachtig in het buitengebied dagelijks gebruik van deze technologie.

De dienst is beschikbaar voor klanten in het buitengebied met een downloadsnelheid lager dan 30Mbps. Voor meer informatie: kpn.com/buitengebied

Hogere downloadsnelheden
Huidige internetsnelheid in buitengebied
<30 Mbps
Sneller Internet Buitengebied*
>30 Mbps
8 Mbps 38 Mbps
16 Mbps 46 Mbps
28 Mbps 58 Mbps

*) Breedbandsnelheid wordt tot wel 30 Mbps sneller dankzij 4G-versneller.

Bron: KPN