oneCentral verzorgt internationale verbindingen Wings For Life World Run

Com1 heeft zondag 5 mei in opdracht van Red Bull Media House gezorgd voor de wereldwijde communicatiesystemen van de Wings for Life – World Run 2019. Ook dit jaar heeft het Nijmeegse bedrijf Com1 weer de IT-infrastructuur van één van ‘s wereld grootste live TV-producties gebouwd. SIP-partner oneCentral uit Haarlem leverde de internationale telefoonnummers en routering voor optimale communicatie tussen alle organiserende partijen.

De Wings for Life – World Run 2019 is een succesvol jaarlijks event dat wereldwijd op hetzelfde moment plaatsvindt. De opbrengst gaat naar dwarslaesie-onderzoek. De opzet is dat deelnemers zo ver mogelijk hardlopen waarna hun afgelegde afstand wordt omgezet in een sponsorbijdrage aan dit goede doel. De voorgaande jaren heeft Wings for Life in totaal ruim 10 miljoen euro opgehaald.

Centrale regie

In navolging van de succesvolle voorgaande jaren werkt Com1 samen met SIP-partner en provider van innovatieve communicatieoplossingen oneCentral uit Haarlem voor het leveren van de internationale telefoonnummers. Verder wordt de dienstverlening ingevuld met oplossingen van Extreme Networks, Sophos, 3CX en Ruckus. In Oostenrijk is een team van Com1 dat op locatie een tijdelijk volledig functioneel Operations Center opbouwt. Op de achtergrond zorgt het eigen Netwerk Operating Center (NOC) van Com1 in Nijmegen 24 x 7 voor monitoring en beheer. Het is voorzien van een complete UC- en ICT-infrastructuur zodat honderden medewerkers in alle racelanden naadloos zijn verbonden. Om de miljoenen kijkers zorgeloos de wedstrijd live te kunnen laten volgen is er op locatie ook een eigen tv-studio.

Alle kennis die Com1 heeft op het gebied van netwerken, zowel bedraad als draadloos, broadcasten, VoIP en security wordt voor Wings For Life ingezet. Ook zit Com1 achter andere bekende broadcast events zoals de Formule 1. “Dit soort events laat zien dat er 100 procent vertrouwd kan worden op de kennis en kunde van Com1”, aldus CEO Bas Sanders van het Nijmeegse IT-bedrijf. “Diezelfde kennis en oplossingen zetten wij namelijk ook in voor onze dienstverlening aan bedrijven en instellingen, ongeacht de omvang en complexiteit.”

Flexibele diensten

oneCentral zorgt tijdens het event voor de tijdelijke beschikbaarheid van telefoonnummers in de tientallen landen zodat er live verslag kan worden gedaan over de atleten en hun relatieve positie. oneCentral faciliteert tevens de telefonie vanuit het internationale callcenter in Oostenrijk met wereldwijd ruim 120 lokale telefoonnummers. “De ervaring die wij hebben met het faciliteren van de internationale communicatie van een groot aantal filiaalketens met het hoofdkantoor in Nederland hebben wij ingezet om dit event weer tot een succes te maken”, aldus Kevin Cheng, als technical pre-sales consultant van oneCentral verantwoordelijk voor een solide technisch verloop.

World Run in Nederland

De Wings for Life – World Run 2019 vindt in Nederland plaats in Amsterdam, Utrecht, Groningen en Nijmegen. Dit jaar is het ook mogelijk om mobiel deel te nemen via de Organised App Run en zo vanuit diverse locaties mee te lopen. De TV-productie van de World Run 2019 is wereldwijd in handen van Red Bull Media House.

Bron: oneCentral