WSJ: ‘Mitel aast op Avaya in deal ter waarde van 2 miljard aan aandelen’

Mitel heeft Avaya in het visier en wil een aandelendeal maken ter waarde van ruim 2 miljard dollar, meldt The Wall Street Journal. De Amerikaanse krant verwijst naar anonieme bronnen. Ook private equity-bedrijven hebben volgens de krant interesse in Avaya.

Avaya en Mitel zijn beide leveranciers van telecomapparatuur. Mitel biedt 20 tot 22 dollar per aandeel voor Avaya, aldus WSJ wat neerkomt om ongeveer 2,2 tot 2,4 miljard dollar. Dat is licht hoger dan de recente beurskoers van het bedrijf van 20 dollar. Het bod is echter ruim 50 procent hoger dan de aandelenkoers van Avaya in maart toen nieuws opdook dat het bedrijf in de etalage staat.

Een deal tussen de twee partijen is volgens de Wall Street Journaal echter nog lang niet rond want Mitel wordt geconfronteerd met concurrentie uit de hoek van private equity-bedrijven die ook interesse hebben. Als Avaya en Mitel erin slagen een deal te sluiten, zou dat volgens WSJ al volgende maand kunnen gebeuren.

Mitel

De gesprekken tussen Avaya en Mitel zijn gaande nu beide bedrijven het opnemen tegen Cisco en anderen in hun pogingen te voldoen aan de groeiende vraag van bedrijven naar op cloud gebaseerde communicatie- en UC-diensten. Het Canadese Mitel zoekt naarstig naar een positionering in dit speelveld. Het bedrijf viste in 2016 achter het net van Siris Capital Group LLC in een poging Polycom over te nemen maar acquireerde wel UC-leverancier Shoretel in het jaar erop voor 500 miljoen dollar. In april 2018 is Mitel zelf voor 2 miljard dollar overgenomen door Searchlight Capital Partners.

Avaya

Iets vergelijkbaars geldt ook voor Avaya dat ook zoekt naar positionering in de cloud. Het bedrijf, uit de stal van het oude AT & T en Lucent Technologies, had afgelopen kwartalen een slinkende koers en dalende inkomsten. In 2017 vroeg het bedrijf al Chapter 11 aan en maakte vervolgens een doorstart.

Bron: Wall Street Journal