Futura: het klanteigendom ligt bij de reseller

Futura biedt een provideronafhankelijke en hybride cloudtelefonieoplossing

Eindgebruikers van cloudtelefonieoplossingen geven aan dat gewenste functionaliteiten vaak niet geleverd kunnen worden, stelt Frank van Spanje van distributeur Futura. “Een tegengeluid dat vaak genegeerd wordt door resellers, maar waar eindgebruikers wel degelijk tegenaan lopen. Met de komst van cloudoplossingen is de branche vol overgave ingestapt op het aanbieden van deze services. Maar uit onderzoek blijkt dat eindgebruikers vooral geïnteresseerd zijn in het OPEX-prijsmodel.”

Dit heeft Futura geïnspireerd om, in samenwerking met Alcatel-Lucent Enterprise, een nieuwe oplossing te introduceren. “We lanceren Rainbow met de OXO Connect Evolution tegen soortgelijke prijscondities als dat van andere cloudoplossingen”, vertelt Van Spanje enthousiast. “Dit is niet alleen een voordeel voor resellers, maar ook voor eindgebruikers die veel functionaliteit eisen.”

Cloudgebaseerd

Rainbow geeft samen met de OXO Connect Evolution het beste van alle werelden, vindt Van Spanje. “Omdat Rainbow een cloudgebaseerde oplossing is, geeft het de mogelijkheid om vaste telefonie, mobiel en desktop te combineren. Dit zorgt voor een betere bereikbaarheid van de medewerkers, ook als ze niet op hun vaste werkplek zijn of als ze met verschillende providers werken (BYOD). Met de chatfunctie van Rainbow kunnen vragen en bestanden bovendien snel gedeeld worden met relaties.”

Rainbow werkt zowel op desktop, mobiel en vaste toestellen, is geschikt voor IOS, Android en Windows en zelfs beschikbaar voor webbrowsers op basis van webRTC. “Daarnaast is het voor gebruikers een proactieve ervaring. Rainbow is makkelijk in gebruik en sluit aan op de hedendaagse functionaliteiten die verwacht worden van communicatie-apps.”
Eenmalige aanschaf Het OPEX-model is opgebouwd uit een aantal onderdelen. “Zoals bij veel andere cloudtelefonieoplossingen moet de basisapparatuur aangeschaft worden”, legt Van Spanje uit. “Dit is voor de eindgebruiker geen probleem. In sommige gevallen wordt er gevraagd of de toestellen en DECT-oplossing naast de dienst, ook voor een bedrag per maand afgenomen kan worden. In onze oplossing bieden we de mogelijkheid om de OXO Connect Evolution aan te schaffen. Deze wordt op locatie geïnstalleerd en biedt ruimte aan maximaal driehonderd gebruikers. Het apparaat wordt dus voor een eenmalig bedrag eigendom van het bedrijf. Daarnaast kunnen toestellen en de dienst per gebruiker en/of apparaat per maand worden afgenomen.”

Provideronafhankelijk

De nieuwe oplossing is provideronafhankelijk. “Het geeft een reseller de mogelijkheid een lock-in te creëren met zijn klant; een eenvoudige klantovername door de concurrentie wordt zo uitgesloten. Daarnaast blijft de factuurrelatie altijd tussen de reseller en de eindgebruiker, waardoor het klanteigendom bij de reseller ligt en de organisatie op deze wijze zijn waarde behoudt.” Van Spanje nodigt resellers uit om contact op te nemen. “Wij komen graag deze oplossing bij u pitchen.”

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in Channel Connect Telecom & VoIP Dossier 2019]

Lees het artikel hier in PDF