Webex Calling de nieuwste uitbreiding van Cisco Collaboration

De redactie van het Telecom & VoIP Dossier vernam dat Cisco het collaborationplatform verder uitbreidt met de dienst Webex Calling. Marc Fleuren, Business Development Manager bij Comstor, legt in het kort uit wat daarmee wordt bedoeld en wat de markt ervan mag verwachten.

“De meeste partners en eindgebruikers kennen of werken met een of meerdere Webex-diensten. Naast Webex bestond binnen Cisco: Spark. Die dienst is nu geïntegreerd in Webex Teams. Binnen Webex Teams komt Webex Calling”, vertelt Fleuren. Vervolgens zoomt hij in op de functionaliteit. “Het belangrijkste kenmerk is de telefonie-integratie. Via de client kunnen gewone netnummers worden gebeld. Omgekeerd werkt het ook: vanaf een vaste of mobiele lijn kan worden gebeld met het device waarop de Webex Calling-client is geïnstalleerd.”

Hardware uitfaseren

Marc Fleuren

Het klinkt als een uitkomst voor bedrijven die een strikte clean-desk-policy hanteren, flexplekken kennen of van de vaste telefoontoestellen af willen. “Dat zijn inderdaad logische redenen om van Webex Calling gebruik te maken”, geeft Fleuren aan. “Maar er zijn ook andere zaken die een rol spelen. Of een eindgebruiker de telefonie in eigen beheer heeft of van een VoIP-centrale die deel uitmaakt van de infrastructuur van zijn reseller, ergens staat hardware. Hardware betekent kosten voor aanschaf, onderhoud en monitoring. Webex Calling maakt daar een einde aan omdat het een cloudbased dienst is. De hardware kan uitgefaseerd worden.”

Een ander punt waar Fleuren op wijst is het billingmodel. Klanten beschouwen afrekenen op basis van het gebruik en met korte, schaalbare contracten als de standaard. Webex Calling is een cloudbased dienst waardoor dat allemaal mogelijk wordt.

Starterspakket en bouwblokken

De uitbreiding van Webex met Webex Calling past in de filosofie van Cisco dat het bedrijven makkelijk moet worden gemaakt ICT te gebruiken. Comstor volgt die lijn en zal voor Webex Calling met zowel een starterspakket als bouwblokken voor de partner komen. Fleuren: “Met dat laatste willen we bijvoorbeeld partners die zich focussen op een bepaalde vertical voorzien van de componenten waarmee ze een oplossing kunnen aanbieden die maximaal inspeelt op de klantbehoefte. Perfect passend en zonder moeite uitbreidbaar als de klantbehoefte verandert“.

Het belangrijkste kenmerk van Webex Calling is de telefonie-integratie

Op de vraag waar Webex Calling nu al door Comstor wordt uitgerold en toegepast, moet Fleuren het antwoord schuldig blijven. “Op dit moment wordt er in Amerika al mee gewerkt. In Nederland en Europa is dat nog niet het geval. De general availability voor partners is na de zomer.” Dan gaat Comstor de partners ook voorzien van trainingen en ondersteuning. Op de vraag of Fleuren en zijn collega’s bij Comstor zelf ook met Webex Calling gaan werken, volgt een positief antwoord. “Natuurlijk gaan we dat doen en wel om twee redenen. De eerste is dat Comstor een organisatie is waar productkennis op basis van eigen gebruik hoog in het vaandel staat. De andere reden is dat Webex Calling voor ons een welkome uitbreiding is op de Webex-mogelijkheden conversations en meetings die we nu al gebruiken. Dat laatste zullen partners ook van hun klanten gaan horen zodat de dienst hier beschikbaar komt.”

Comstor-partners, en zij die dat nog niet zijn, die op de hoogte gehouden willen worden over Webex Calling, de introductie- datum in Nederland en het Comstoraanbod kunnen contact opnemen met Fleuren.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in Channel Connect Telecom & VoIP Dossier 2019]

Lees het artikel hier in PDF