Nu online te lezen: Telecom & VoIP Dossier 2019

Blijft niets hetzelfde in telecom?

Het telecomlandschap is onveranderlijk in beweging. Jaarlijks publiceren we in het Telecom & VoIP Dossier een groot overzicht van de veranderingen, overnames en fusies in telecomland. Allemaal gericht op schaalgrootte en internationalisering. Verandering lijkt de enige constante in de telecomsector.

 

Wil je het Telecom & VoIP Dossier van 2019 nu al online lezen? Dat kan onderaan deze pagina!

Dat bleek ook dit voorjaar tijdens de ChannelConnect Telecom Summit waar tien captains vrijuit spraken. Het uitgebreide verslag van de redactie in dit dossier is een must. Het verhaal geeft een goed beeld van hoe de hazen lopen. Zo vernamen we dat dean one deals met corporates rechtsreeks wil doen. Een voorbode? Een absurd verhaal is de grote aanbesteding van gemeentelijke communicatie door de VNG. Vrijwel niemand wilde met de redactie spreken en de meesten spraken off the record van ‘een absurde tender’.

Minder bizar maar potentieel verstorend is de uitfasering van ISDN die dit najaar echt gebeurt. We gaan zien hoe dit uitpakt en of dat een impuls is voor resellers. Ook dit heeft de redactie uitgezocht. En we hebben voor een groot verhaal met diverse leveranciers gesproken over videoconferencing, dat volgens de sector nu echt gaat doorbreken. ISE had een hal in de RAI gewijd aan dit onderwerp en Microsoft bemoeit zich nu (via Teams) ook met telecom, dus wie weet. Veel redenen dus om de tijd te nemen voor dit dossier.

Terugblikkend op 2018 en het begin van 2019, toch ook wat nieuwtjes. Within Reach (waar Voiceworks bij hoort) is nu top-3 in Europa. Indrukwekkend. Het Belgische Destiny is na de overname van Motto nu echt op overnamepad en aast op de derde plek in Nederland. Dat wordt vechten. Yorus (Telecombinatie) heet nu Connectivity Factory en werkt met de cloud market van Ingram Micro. Lijkt een sterke combi. Plantronics en Polycom heten nu Poly. Aparte naam. Bij KPN morrelen de partners na de sanering van Telfort, Yes Telecom en XS4ALL. ‘Niets aan de hand’, zegt KPN dat prompt het KPN Partnernetwerk lanceert onder leiding van RoutIT -directeur Marc Kruijs. Zelf is RoutIT gestart in Duitsland en dus gaat KPN weer de grens over. Tot slot is T-Mobile recent voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot het beste mobiele netwerk van Nederland. Blijft er toch nog iets hetzelfde.

Uiteraard zullen dit soort telecom-zaken ook de revue passeren tijdens This is IT. Ben jij er ook bij op 22 mei?

Eric Luteijn, uitgever
eric@channelconnect.nl

Klik op de cover en lees het Telecom en VoIP Dossier van 2019 nu online.