Bloomberg: ‘Avaya bereidt veiling voor na interesse voor overname’

Avaya Holdings Corp. bereidt zich voor op de ​​verkoop van het bedrijf na ‘ongevraagde interesse van potentiële kopers’, meldt Bloomberg. Het persbureau refereert hierbij aan ‘mensen met kennis van zaken’.

Avaya werkt volgens Bloomberg samen met een investeringsbank om een ​​veiling uit te voeren na het ontvangen van vragen van financiële en andere bedrijven. Potentiële bieders schijnen Apollo Global Management LLC , Permira Holdings en Searchlight Capital Partners te zijn. Eind april worden biedingen verwacht en bedrijven mogen ook samen bieden, aldus Bloomberg.

Avaya geeft geen commentaar op het nieuws wat het bedrijf afdoet als ‘geruchten of speculaties’. Ook vertegenwoordigers van de genoemde bedrijven geven geen commentaar.

Financiële moeilijkheden

De koers van Avaya is deze week in New York met 2,8 procent gestegen tot 18,24 dollar, waardoor het bedrijf een marktwaarde heeft van ongeveer 2 miljard dollar. Persbureau Reuters meldde eerder dat Avaya een mogelijke buy-out overwoog voor 5 miljard dollar, inclusief schulden.

Avaya is in 2017 in financiële moeilijkheden gekomen en er is destijds ook Chapter 11 aangevraagd door zijn eigenaren TPG en Silver Lake. De twee private equity-firma’s hadden het bedrijf in 2007 naar de beurs gebracht in een deal van meer dan 8 miljard dollar.

Bron: Bloomberg