Samsung opent eerste Experience Store in Hoog Catharijne

Samsung opent de eerste Samsung Experience Store van Nederland waar consumenten terecht kunnen voor toestellen, mobiele innovaties en reparaties. De nieuwe winkel opent op 12 april is gevestigd in Hoog Catharijne in Utrecht.

Bezoekers kunnen in de Experience Store behalve de mobiele producten van Samsung kopen ook experimenteren met Samsungs nieuwste smartphonecamera’s. Of hun conditie en hartslag monitoren met de nieuwe smartwatch. Ook kunnen ze terecht voor advies over smartphones, smartwatches, tablets of accessoires en kunnen ze reparaties laten uitvoeren. Met een afspraak is het toestel binnen een uur klaar.

Bezoekers kunnen in de nieuwe winkel ook terecht voor advies. In de Experience Store organiseert Samsung workshops, bijvoorbeeld voor het beveiligen van mobiele data en het maken van professionele foto’s met een smartphone.

Fysieke winkels

Willem Visser, Vice President Mobile van Samsung Electronics Benelux, denkt dat fysieke winkels nog wel degelijk toekomst hebben hoewel producten steeds vaker online worden aangeschaft. “Online gaat alles sneller. Het is shop, klik en go. Maar dat we producten online kopen, betekent niet dat fysieke winkels buitenspel staan. In tegendeel”, zegt Visser. “Een fysieke winkel is vaak de enige plek om een product te proberen voordat je het koopt. En als je vragen hebt over producten is niets zo fijn als het direct te kunnen vragen aan experts. De fysieke winkel is en blijft onmisbaar.”

De Samsung Experience Store in Hoog Catharijne opent vrijdagmiddag 12 april 2019 om 17:00 uur haar deuren met een feestelijke opening.

Bron: Samsung