T-Mobile Nederland biedt 5G-smartphones van OPPO

T-Mobile en OPPO gaan samenwerken op de Nederlandse markt en heeft hiertoe de OPPO RX17 Pro 5G-smartphone toegevoegd aan zijn assortiment. Het is de eerste keer dat het snel groeiende OPPO een direct partnerschap aangaat met een Nederlandse operator.

T-Mobile werkt aan de voorbereiding van de uitrol van 5G in 2020 en OPPO presenteerde eerder dit jaar al zijn eerste 5G-smartphone in Europa met de primeur voor Nederland. Het Chinese bedrijf noemt de samenwerking met T-Mobile een ‘mooie vervolgstap’. CEO Harrison Chen van OPPO Nederland ziet de toekomst van OPPO op de Nederlandse markt zonnig in en is ‘ontzettend trots’ op deze samenwerking met T-Mobile. “Bij OPPO willen we producten creëren die de perfecte combinatie vormen van design en technologie. Vanuit dit uitgangspunt is de RX17 Pro ontwikkeld en is het onze ambitie om samen met T-Mobile nog meer Nederlanders kennis te laten maken met dit toestel”, aldus Chen.

De OPPO RX17 Pro is overigens wel al beschikbaar in Nederland via onder andere Mediamarkt, Coolblue en Belsimpel.

Start 5G

OPPO’s eerste 5G-smartphone is vorige week officieel goedgekeurd voor de Europese markt en heeft het 5G CE-certificaat ontvangen. Daarnaast kondigde het bedrijf onlangs het ‘5G Landing Project’ aan waarmee de implementatie van 5G-producten en -diensten wordt gepromoot. T-Mobile begint de uitrol van een landelijk dekkend 5G netwerk in 2020 in de gemeente Den Haag die als eerste Nederlandse stad volledig zal overgaan op 5G en waar T-Mobile al pilots zijn gestart.

Volgens Onno Rip, directeur Consumenten Sales & Terminals T-Mobile is OPPO een ‘toonaangevend merk’ en heeft het bedrijf laten zien te willen groeien in Europa. “Wij hebben vertrouwen in de ambities van het bedrijf”, zegt Rip. “Bovendien willen wij ons graag aan OPPO verbinden, omdat diens toestellen klaar zijn voor 5G. Dat sluit aan bij onze ambitie om volgend jaar 5G landelijk uit te rollen.”

Bron: T-Mobile

Bron: OPPO