RoutIT lanceert de cloudtelefonie in Duitsland

RoutIT heeft de stap naar Duitsland gemaakt en biedt daar een cloud-PBX in een white label-oplossing via partners, meldt de Duitse website Funkschau.de. Volgens de site breidt RoutIT het portefeuille nog dit jaar uit met modulaire diensten rond de digitale werkplek.

Volgens Funkschau heeft RoutIT op 14 maart in Düsseldorf het startschot gegeven voor diensten in Duitsland met Düsseldorf als het lokale hoofdkantoor. De dochteronderneming van KPN biedt telecom- en IT-diensten via een cloud- en hostingmodel aan resellers, system integrators en VAR’s. Eigen oplossingen zijn gebaseerd op maatwerk producten van onder andere Broadsoft, Cisco, Eurofiber en Microsoft.

Internationale expansie

RoutIT heeft 1.600 partners in Nederland en nu is Duitsland dus de eerste stap in de internationale expansie. In Duitsland lanceert RoutIT, volgens Funkschau, nu cloudtelefonie via partners op basis van een whitelabel-model. Het telefoonsysteem is beschikbaar in een basispakket met onder andere (alternatieve) telefoonnummers, statusindicatoren en e-mail alerts. Het Premium-pakket bevat ook mobiele integratie en UC-functionaliteit, zoals desktop sharing, chat, beschikbaarheid, spraak- en videogesprekken en videoconferencing. De gehoste PBX is gebaseerd op technologie van Broadsoft.

Digitale werkplek

Funkschau schrijft dat het cloudtelefonie-aanbod volgens RoutIT de eerste bouwsteen is in een totale portfolio rond de digitale werkplek dat de komende maanden wordt uitgebreid. Dit beeld past in de strategie van RoutIT. “We beginnen met Hosted VoIP en komen later dit jaar met diensten voor de digitale werkplek”, zegt Sales Director Martin Welz van RoutIT tijdens de officiële lancering in Düsseldorf tegen Funkschau. “De dienstverlening wordt gehost in ISO-gecertificeerde datacenters binnen de EU.”

Bron: Funkshau.de