KPN bundelt partnerorganisaties tot KPN Partner Network

In een bericht aan de partners van KPN, Telfort Zakelijk, Yes Telecom en RoutIT is gemeld dat de partnerorganisaties van de verschillende merken gebundeld worden tot één partnerorganisatie: KPN Partner Network. “Samen iedere zakelijke klant van de beste telecom, IT en security diensten voorzien, met het sterkste en meest breed ontwikkelde partnernetwerk van Nederland: dat is onze ambitie”, zo staat in het bericht te lezen.

KPN maakte eerder dit jaar bekend dat een aantal merken zouden verdwijnen, waaronder Yes Telecom en Telfort Zakelijk. In het nu aan de partners verstuurde bericht uit naam van KPN-dochter RoutIT staat te lezen: “Zoals je van ons gewend bent staan in KPN Partner Network eenduidige bediening, makkelijk zakendoen, langetermijnrelaties en de betrouwbaarheid én digitalisering van processen centraal. En daarbij kun je blijven kiezen uit de vertrouwde whitelabel diensten en het KPN merk. Je aanspreekpunten zijn en blijven vertrouwd. Collega’s van RoutIT staan vanuit KPN Partner Network onverminderd voor je klaar en gaan graag met je in gesprek over hoe we samen nog succesvoller kunnen zijn.”

In het bericht benadrukt RoutIT dat dit bedrijf als aparte entiteit binnen KPN behouden blijft. Maar er komen wel wisselingen in het management. “Het bedrijf RoutIT blijft bestaan als aparte entiteit binnen KPN en gevestigd in Ede”, zo staat in het bericht te lezen. “De productmodules, portals en het cloud-telefonieplatform vormen het fundament voor alle telecom- en gestandaardiseerde ICT- en securitydiensten voor partners en klanten. Van de huidige directie RoutIT wordt Marc Kruijs per 1 april aangesteld als directeur van KPN Partner Network, om tot 1 oktober 2019 vorm te geven aan deze nieuwe partnerorganisatie. Na het opzetten hiervan bepaalt Marc Kruijs de vervolgstappen van zijn carrière. Paul Velders geeft leiding aan RoutIT tot 1 mei en heeft besloten zijn carrière daarna buiten KPN en RoutIT voort te zetten. KPN streeft ernaar om voor 1 mei de opvolger van Paul aan te kondigen.”

De redactie van ChannelConnect heeft veel geluiden in de markt opgevangen van partners van met name Yes Telecom die zwaar teleurgesteld zijn en zich in de steek gelaten voelen. Marieke Snoep, Chief Business Market KPN, lijkt in het bericht aan de partners de opgelopen schade te willen beperken: “De oprichting van deze nieuwe partnerorganisatie onderstreept de waarde die wij hechten aan de samenwerking met business partners. En het is ons streven om zakendoen met KPN nog makkelijker te maken. Ik heb alle vertrouwen in onze partners én het team dat de nieuwe organisatie vormt.”