Atos wint aanbesteding overheidscommunicatie GT Connect

De VNG heeft de gezamenlijke aanbesteding van overheidscommunicatie in GT Connect gegund aan Atos Nederland. Dit heeft de vereniging vrijdagmiddag bekend gemaakt. Voor de raamovereenkomst ter waarde van ongeveer 83 miljoen euro geldt tot 12 april nog wel een wachttermijn tot wanneer de markt bezwaar kan maken.

De aanbesteding van de communicatie van bijna 300 gemeenten is gezamenlijk aanbesteed en is door de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) in handen gelegd van de projectorganisatie VNG Realisatie die ook eerdere aanbestedingen heeft gecoördineerd. Operators en leveranciers konden tot 22 februari inschrijven op deze tender met de naam GT Connect. VNG heeft niet bekend gemaakt welke andere partijen zich hebben ingeschreven voor deze tender maar de redactie van ChannelConnect weet dat het gaat om KPN, Vodafone en Triple P.

Wachttermijn

Atos Nederland is nu dus volgens VNG ‘na uitgebreide en nauwgezette beoordeling van de ingediende inschrijvingen’ als winnaar uit de bus gekomen. Overigens geldt nog een zogenaamde ‘wachttermijn’ de op 12 april verstrijkt. Als geen andere aanbieders bezwaar maken tegen de gunning van het contract aan Atos, dan treedt de raamovereenkomst in werking.

De individuele gemeente zullen dan separate afspraken maken over de inkoop van telefonie en UC-diensten bij Atos. De aanbesteding betreft de gezamenlijke inkoop van telecomdiensten (telefonie en UC) voor zo’n 290 gemeenten met samen net geen 130.000 aansluitingen en ongeveer evenveel medewerkers. Daarvan zijn bijna 8.500 call center-medewerkers waarvan er volgens de specificaties ruim 5.200 gelijktijdig actief (kunnen) zijn.

Proof of Delivery

De VNG treedt op namens alle deelnemende gemeenten en zal de functionaliteit en veiligheid van de nieuwe omgeving, in samenwerking met externe partijen, toetsen door middel van een Proof of Delivery (PoD). Deze PoD loopt van 12 april tot 7 augustus 2019. Gemeenten hebben bij hun aanmelding aangegeven vanaf welk moment zij gebruik willen maken van de diensten onder de raamovereenkomst. Die gemeenten die als eerste starten, mogen vanaf 12 april contact leggen met Atos. Als er dus geen bezwaar wordt gemaakt door andere marktpartijen.

Bron: VNG

 


De redactie van ChannelConnect heeft een uitgebreid achtergrondartikel over deze aanbesteding geschreven dat medio april wordt gepubliceerd in het Telecom & VoIP Dossier 2019.