Unexus voegt virtuele assistent met spraakherkenning toe aan portfolio

Unexus gaat binnenkort een virtuele assistent met spraakherkenning toevoegen aan zijn portfolio, meldt het bedrijf op diens site.

Een virtuele assistent met spraakherkenning kan een nuttige rol vervullen, schrijft Unexus. Op termijn kan dat door ingewikkelde vragen terug te brengen naar simpele oplossingen. Op dit moment is het vooral gemaakt om vragen te beantwoorden die door simpele procesmatige handelingen kunnen worden opgelost. De klantenservice van een woningcorporatie is wat Unexus betreft, bij uitstek geschikt om spraakherkenning in te zetten voor deze vragen en daarbij de klant via een selfservice oplossing te assisteren.

Telefonische selfservice is volgens Unexus in veel opzichten aantrekkelijk omdat klant minder of geen wachttijd hebben en medewerkers niet per se beschikbaar hoeven te zijn om klantvragen te beantwoorden. Daardoor kunnen klanten ook buiten de reguliere openingstijden worden bediend. Dit klantcontact wordt vastgelegd in het Unexus platform en daarmee is het mogelijk om vervolgvragen eenvoudigweg te beantwoorden, uit de verkregen data te filteren welke vragen bij klanten leven en of deze eventueel op een andere manier kunnen worden beantwoord. Daarmee kan het klantcontactcenter worden ontlast.

Menselijke oplossingen

Hoewel deze innovaties en andere digitaliseringsoplossingen mensen veel werk uit handen nemen, blijft de focus wat Unexus betreft op menselijke oplossingen. Niet alle kennis is immers digitaal beschikbaar en het is zeker niet zo dat de virtuele assistent geschikt is voor alle conversaties.

Bron: Unexus