GN Audio neemt Altia Systems over

GN Audio heeft bekend gemaakt dat het Altia Systems overneemt. Het Amerikaanse Altia  is innovatieve ontwikkelaar van highend systemen voor videocommunicatie. GN is leverancier van draadloze audio die in 100 landen op de markt worden gebracht door de merken ReSound, Beltone, Interton, Jabra en BlueParrott.

Altia is gespecialiseerd in zogenaamde digitale multi-camera array-technologie en GN verwacht volgens het persbericht dat deze markt aanzienlijk zal groeien. De penetratie is momenteel nog laag maar door de huidige gebruiksvriendelijke (plug and play) geïntegreerde UC-oplossingen gaat dit volgens GN dus veranderen. De producten van Altia Systems worden momenteel op de markt gebracht onder de merknaam PanaCast.

Huddle rooms

Altia PanaCast 3 geeft meer ‘dekking’ in huddle rooms.

Door de overname van Altia Systems kan GN Audio uitbreiden naar geïntegreerde audio- en video-oplossingen. GN Audio heeft naar eigen zeggen al een sterke positie in de UC-markt met de hoofdtelefoons in de Jabra Evolve-lijn en de speakerphones voor vergaderruimten en persoonlijk gebruik met de Jabra Speak-producten. Met het toevoegen van video koopt GN snel toegang tot de zeer aantrekkelijke markt van geïntegreerde audio- en video-oplossingen in zogenaamde huddle rooms.

Overnames

GN heeft afgelopen jaren al diverse overnames gedaan waaronder VXi (professionele headsets) in oktober 2016 en Audigy (oplossingen voor audiciens) in juli 2016. GN nam in mei 2018 een meerderheidsbeland in Innova Telecom (distributeur in India) en sloot in juni 2018 een partnerschap met audEERING (Duits AI-technologiebedrijf).

Bron: GN Audio