Comserve vraagt faillissement aan voor dochters

ComServe Group heeft faillissement aangevraagd voor diens bedrijfsonderdelen Comserve Network Netherlands B.V. en Brand New Service B.V. Voor de overige onderdelen van de ComServe Group geldt dit niet. Deze bieden de gewenste continuïteit.

De directie van de Comserve Group besloot medio 2018 om de activiteiten van Brand New Service B.V. en die van ComServe Networks Netherlands B.V. op te laten gaan in een nieuwe gezamenlijke organisatie binnen de ComServe Group. De planning was om deze fusie nog in 2018 volledig af te ronden. Het is volgens de directie echter ‘ondanks maximale inspanningen van het team en forse investeringen’ niet gelukt om deze fusie op de geplande wijze af te ronden.

Stroomversnelling

Wat veel processen volgens de directie ‘negatief in een stroomversnelling’ heeft gebracht, was een aantal recente faillissementen in dit marktsegment en de beeldvorming daar om heen. Comserve Group biedt onder meer aftersales services, value added logistics en ICT-diensten voor consumenten waaronder reparties van smartphones en notebooks van de merken Samsung, Asus, HP, Sennheiser en diverse andere leveranciers. ComServe levert onder meer systeembeheer, maatwerk en consultancy aan het MKB. Brand New Service is een after sales service-organisatie voor consumentenelektronica zoals mobiele telefoons, computers, laptops, IP-telefoons, fotoprinters, printerterminals, digitale camera’s, LCD-schermen en koffieautomaten.

Onverminderd positief

Tot en met deze week is het management druk bezig geweest om een oplossing te vinden voor deze situatie maar dat is dus niet gelukt. De ComServe Group werkt versneld aan een nieuw scenario en wordt daarin financieel gesteund door nieuwe aandeelhouders. “De kansen voor onze organisatie blijven onverminderd positief”, aldus de directie. “Met verschillende nieuwe overeenkomsten en een mooie gevulde salesfunnel is de toekomst voor onze organisatie positief.”