Tech Data GLMS sluit aan bij Green IT Amsterdam

Tech Data is deelnemer geworden in Green IT Amsterdam. Deze non-profit organisatie streeft ernaar de energietransitie in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken met smart IT-oplossingen. Tech Data Global Lifecycle Management Services is als specialist in decommissioning en refurbishing van IT- en datacenterapparatuur naar eigen zeggen ‘bij uitstek een partij’ in dit initiatief.

De divisie GLMS van Tech Data richt zich op de product- en klantlevenscyclus om ervoor te zorgen dat bedrijven en overheidsorganisaties zo veel mogelijk waarde halen uit hun investeringen in technologie. “In de praktijk werkt Tech Data GLMS nauw samen met vendors en eindklanten”, zegt Dies de Munck, Business Development Manager bij Tech Data GLMS. “Doel is om ongebruikte apparatuur op een goed gestructureerde manier in te nemen, te controleren op functioneren en om deze als ‘2nd user’ apparatuur weer een nieuw leven te geven. Is dat niet haalbaar dan zorgt Tech Data GLMS voor een goede en duurzame afvoer van niet langer te gebruiken apparatuur maar ook voor de recycling van componenten en materialen.”

Doelen

Volgens directeur Jaak Vlasveld heeft Green IT Amsterdam een aantal doelen. “Het gaat om het verkleinen van de environmental impact van datacenters, het voorkomen van e-Waste en het ontwikkelen en stimuleren van circulaire business modellen vormen belangrijke thema’s bij Green IT”, zegt Vlasveld. “Projecten als ReStructure, CATALYST en het begin 2019 startende CEDaCI leveren een bijdrage aan de verdere groei van de datacenterindustrie in en rond Amsterdam. Tegelijkertijd wordt de impact op het milieu en de leefomgeving in de regio Amsterdam verder verminderd.”

TDRenew

Tech Data GLMS vindt het volgens De Munck interessant om samen te werken met participanten van Green IT Amsterdam en samen verder invulling te geven aan de verduurzaming van de ICT- en datacentersector. “Naast dit initiatief heeft Tech Data recent ook TDRenew opgezet, een inruilprogramma waarmee resellers en vendors eenvoudig en gebruiksvriendelijk hun gebruikte mobiele devices aan kunnen bieden. De devices worden volledig gewist, uitgebreid geïnspecteerd en krijgen na goedkeuring een tweede leven. De afgekeurde devices worden met de geldende wetgeving duurzaam gerecycled, verwerkt of verwijderd”, aldus De Munck.

Bron: Tech Data