ThousandEyes naar Nederland met netwerkprestatiediensten

Het bedrijf ThousandEyes heeft sinds deze maand officieel ook een vertegenwoordiging in Nederland. De Amerikaanse leverancier biedt een netwerkintelligentie platform middels een SaaS en gebruikt ons land als springplank naar Europa. Ramón Hemelrijk is als Regional Sales Manager verantwoordelijk voor de groei van ThousandEyes op het Europese vasteland.

Hemelrijk is een man met veel ervaring in de netwerkindustrie en security. Zo werkte hij eerder voor onder andere Riverbed, HP, OneSpan (voorheen Vasco) en Cisco. In zijn huidige rol gaat hij aan de slag met de groei van ThousandEyes in Europa met de focus op de Enterprises in de Benelux. Het Amerikaanse bedrijf zit reeds een jaar in de UK en Ierland en de sprong naar Europa maakt het dus een spannende tijd. Na de Benelux volgen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en later Frankrijk en Scandinavië.

ramónThousandEyes biedt een end to end zichtbaarheid in de ervaring die een gebruiker heeft, over elk netwerk van Enterprise naar Cloud, van Endpoint naar Datacenter, inclusief het gehele internet en ongeacht de applicatie, legt Hemelrijk uit. “Ons platform werkt zowel met On-Premise enterprise-infrastructuur als met (meerdere) zakelijke cloudnetwerken. Het zichtbaar maken van de netwerkprestaties verbetert de gebruikerservaring van de netwerken door klanten en de diensten en applicaties die ze daarop gebruiken. Dat we geen onderscheid maken tussen soorten netwerken, zelfs het internet, maakt het platform tot heel krachtige tooling. Het platform is geschikt voor alle bedrijven van MKB tot grootzakelijk”, aldus Hemelrijk.

Netwerkprestaties simuleren

Het SaaS-platform van ThousandEyes is gebaseerd op 175 locaties wereldwijd met zogenaamde fysieke Cloud Agents die netwerkprestaties kunnen simuleren ten behoeve van de diensten van klanten. Organisaties die diensten met het internet als de backbone willen uitrollen, profiteren volgens Hemelrijk van de diensten van ThousandEyes. “Onze Cloud Agents geven rapportages af waarmee onze klanten inzicht krijgen in de prestaties en performance-data van (lokale) netwerkproviders en ISP’s”, weet Hemelrijk. “Ook kunnen we de prestaties van en naar de clouds en diensten van providers zoals Microsoft Azure, Google Cloud en Amazone Web Service monitoren. Klanten kunnen alles inregelen vanaf een datacenter tot aan het end point. Daarnaast bieden we Enterprise Agents voor een volledige dekking van enterprise datacenters en we hebben End Point Agents die de prestaties van onder andere laptops en desktops zichtbaar maken.”

Partners

ThousandEyes wil graag samenwerken Systems Integrators en MSP’s als partners. Ook in Nederland. “We zien partners als meer dan resellers van ons platform. Onze diensten zijn namelijk ook heel interessant voor het eigen gebruik door de partner”, denkt Hemelrijk. “Met ons platform kunnen partners niet alleen het volledige netwerk van eindklanten inzichtelijk maken maar ze kunnen bovendien de infrastructuur van hun klanten proactief managen. Inclusief de internetbackbone waar klanten hun applicaties over uitrollen. Zo weten ze dat het netwerk dat zij hun klanten leveren om diensten en applicaties aan te bieden, leidt tot een goede customer experience. Dit is een unieke propositie voor partners.”