3CX: Maak de juiste keuze bij een UC-applicatie

De juiste keuze voor betaalbaar maatwerk is cruciaal

De markt voor unified-communicationoplossingen wordt overspoeld met tal van opties. Hierdoor wordt het voor aanbieders en channelpartners moeilijk om de juiste partner te kiezen. Het is een uitdaging om de juiste leverancier en oplossing te selecteren. “Met zo’n breed aanbod van producten waarvan de leveranciers de fancy opties benadrukken, is het moeilijk om de juiste optie te selecteren”, aldus Beth Yildirim, Account Manager Benelux bij 3CX.

De meeste unified-communicationaanbieders focussen op functionaliteit als belangrijkste verkoopargument. 3CX kiest een andere aanpak en vormt daarmee een uitzondering op de regel. Tegen de achtergrond dat de meeste unified-communicationoplossingen vergelijkbare eigenschappen hebben, heeft men de aandacht gestopt in veel meer rudimentaire eigenschappen.

“Eenvoud, flexibiliteit en betaalbaarheid zijn de drie focusgebieden voor de 3CX-producten”, stelt Beth Yildirim. Dat laatste is mogelijk de meest in het oog springende, 3CX biedt zijn product aan voor een fractie van de prijs die concurrerende oplossingen kosten.

Er is niet gekozen voor per user/per aansluiting licentiemodel. Gebruikers betalen voor het aantal simultaan gebruikte verbindingen en kunnen een onbeperkt aantal toestellen aansluiten op de infrastructuur. “Het systeem wordt in drie basic confi guraties aangeboden: de standaardversie en de pro- en enterprise-versies. Als een callcenter of hositallity functie gewenst is, is dat een kwestie van upgraden naar de pro- of enterprise-versie. Daarnaast is elke versie is voorzien van geavanceerde beveiligingsopties”, aldus de enthousiaste Beth Yildirim.

Met zo’n transparant en eenvoudig licentiemodel, kan de vraag gesteld worden hoe het product ook zo fl exibel kan zijn. 3CX realiseert dit met het open softwareplatform en diverse opties voor de implementatie. Zo kan het systeem on-premises geïnstalleerd worden op Windows of Linux, op een mini-pc of gevirtualiseerd worden met VMware, Hyper-V of KVM.

Heeft een hosted variant de voorkeur, dan kan dit via een breed scala aan populaire cloudservices, waaronder Google, Amazon, Azure en OVH. 3CX heeft recent ook Amazon Lightsail toegevoegd, om een eenvoudigere en betaalbaardere confi guratie te ondersteunen, waarmee resellers hun dienst via hun eigen cloud accounts bij hun klanten kunnen aanbieden.

Dankzij de ondersteuning van open- standaarden, kan 3CX eenvoudig geconfi gureerd worden met een grote reeks IP-telefoons, SIP-trunks en gateways, daarmee kan de meest ideale confi guratie voor een klant gerealiseerd worden die optimaal inspeelt op de wensen en het beschikbare budget. 3CX levert de templates voor de automatische provisioning van de devices waaronder producten van snom, Fanvil, Yealink en Htek. In veel gevallen kan fl ink bespaard worden door bestaande apparaten te hergebruiken. Lukt dat niet dan kan de reseller zelf een pakket samenstellen, dat tegen redelijke kosten alle wensen vervult.

Yildirim: “Het 3CX-partnerprogramma is een perfecte manier om additionele inkomsten te realiseren en heeft veel mogelijkheden en voordelen bij elk niveau in het programma. Probeer de 3CX-oplossing uit of wordt partner via www.3CX.nl.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine, nummer 7]

Lees het artikel hier in PDF