BNS Data Logistics opent nieuwe vestiging in Duitsland

Op maandag 1 oktober opende BNS, distributeur van (Vo)IP, netwerk en telecom producten en fulfillmentdiensten de deuren van de nieuwe warehouse-vestiging in Duitsland. Naast het hoofdkantoor in Vianen en vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk is dit de vierde Europese vestiging. Met het aangaan van een partnerschap met Deutsche Glasfaser, Duitslands grootste breedbandaanbieder, springt het bedrijf daarmee in op optimale dienstverlening voor de Duitse markt.

 

Bastiaan Kuijlaars

Sinds 1 oktober pakt BNS voor Deutsche Glasfaser de gehele logistieke afhandeling en lifecycle-managementdiensten op voor glasvezelaansluitingen. “Met de nieuwe vestiging kunnen wij onze Duitse klanten optimaal van dienst zijn”, meent Arnoud Hersbach, business development manager van BNS. “Ook voor onze Nederlandse klanten biedt de fysieke vestiging in Duitsland een groot aantal voordelen. De partners van BNS gaven reeds aan een enorme groeimogelijkheid te zien door uitbreiding in de Duitse markt. Met een fysieke vestiging ontstaat een kortere time-to-market voor de partners van BNS.”

Marktleider

Deutsche Glasfaser, opgericht in 2011 als een zusterbedrijf van het Nederlandse Reggefiber, is de Duitse marktleider wanneer het gaat om glasvezelnetwerken in landelijke gebieden als ook aanbieder van telecomdiensten zoals internet, televisie en telefonie. Deutsche Glasfaser groeit razendsnel in zowel in B2C als B2B. Deutsche Glasfaser koos specifiek voor BNS vanwege haar kennis en ervaring op het gebied van fulfillment en glasvezelproducten.

Lokale partners

BNS-directeur Bastiaan Kuijlaars geeft aan: “Ik ben er ontzettend trots op als Nederlands bedrijf te mogen participeren in de Duitse markt. Van oudsher geldt in Duitsland een sterke voorkeur voor lokale partners. Het unieke aanbod aan diensten, producten en onze expertise op het gebied van lifecyclemanagement is dusdanig uniek dat de voorkeur uiteindelijk toch op ons viel.”

De opening van het nieuwe warehouse presenteerde BNS officieel op de ICT Winterfair op woensdag 12 december in de Kartfabrique in Utrecht. Vanaf een sfeervolle stand (36) verwelkomde BNS de bezoekers met een Duitse lekkernij.

Over BNS
In een tijd waarin de wereld verbonden is door het internet, is connectiviteit cruciaal. BNS Data Logistics biedt sinds 1998 een breed portfolio aan fulfillment- en lifecyclemanagementdiensten en producten voor (t)huis en zakelijke netwerken. Vanuit dit portfolio worden unieke oplossingen ontworpen, waarmee BNS zijn partners zorg uit handen neemt.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine, nummer 7]

Lees het artikel hier in PDF