Google Fi biedt mobiele telefonie en data, zelfs op iPhones

Best groot nieuws: Google heeft telefonieproject Fi gisteren in de VS officieel gemaakt en neemt mobiele operators hiermee dus op de korrel. Fi is beschikbaar via meerdere mobiele telefoons waaronder die van Samsung, LG, Moto and OnePlus en zelfs iPhones.

De ontwikkeling van de dienst is in 2015 al als Project Fi in gang gezet maar kon alleen worden gebruikt op enkele toestellen zoals de eigen Pixel en die van Moto. Met Fi laat Google mensen betalen voor bellen en mobiele data. Dat kan via Wifi en mobiele netwerken.

Tarieven

De dienst kan volgens Google in 170 landen worden gebruikt. Google claimt voordelen zoals betrouwbare netwerkdekking, makkelijke groepen en internationale breedband dekking voor wat Google noemt aantrekkelijke tarieven. Fi is, zoals het er nu naar uit ziet, alleen beschikbaar in bundels van 20 dollar per maand voor bellen en 10 dollar per GB met een maximum van 60 dollar. Met name de databundels zijn fors aan de prijs dus. Google werkt niet met contracten of abonnementen en er zijn volgens het bedrijf geen verborgen kosten of tarieven.

Ontbrekende functies op iPhones

Op iPhones ontbreken volgens Google nog wel enkele functies vanwege incompatibiliteit in de hard- en software. Klanten krijgen mogelijk dus niet de ‘full Google Fi experience’. Er zijn voor iPhones bovendien wat extra stappen nodig voor de installatie omdat Fi voor het eerst beschikbaar is op iPhones.

Bron: Google