Reparatieketen Fixers koopt activiteiten failliete branchegenoot Swoop

Het jonge bedrijf Fixers heeft maandag bekend gemaakt de activiteiten van branchegenoot Swoop over te nemen. Laatstgenoemde maakt eind oktober bekend faillissement te hebben aangevraagd. Fixers is een reparatiebedrijf van mobiele apparatuur en bestaat nog geen jaar.

Fixers is een snelgroeiende aanbieder van ‘device repair services’ met een on-demand concept van winkels en reparatiebussen die devices op locatie repareren. Begin dit jaar nam Fixers al branchegenoot PCService over. Fixers staat onder leiding van Pieter Leeuw en investeerders Michiel Mol (Lost Boys, Telfort en Force India F1 Team) en Stefan Nuijten (Forza Refurbished, ME Worldwide en PTTRNS.AI). Het bedrijf maakt met de overname van de activiteiten van Swoop naar eigen zeggen een ‘belangrijke stap naar marktleiderschap’.

De merknaam en website van Swoop zijn volgens algemeen Pieter Leeuw van Fixers niet overgenomen. Hij zegt wel dat een deel van de ervaren reparatiespecialisten van Swoop z’n baan behoudt. “We breiden ons winkelnetwerk nog voor het eind van dit jaar uit naar acht vestigingen en krijgen we per direct de beschikking over een ruim assortiment courante devices van onder andere Samsung en Apple”, aldus Leeuw. “Met deze strategische overname bouwen we verder aan een landelijk dekkend netwerk.”

Kansen in de reparatie markt

Medeoprichter Stefan Nuijten zal zich gaan ontfermen over het ‘hardware deel’ uit de transactie en positionering van Fixers. Er wordt gewerkt aan een geheel nieuwe portal die binnenkort online gaat. Nuijten startte op jonge leeftijd al meerdere bedrijven waaronder Forza Refurbished. Forza groeide uit tot marktleider samen met Leapp en Swoop. In 2016 verkocht Nuijten Forza Refurbished aan ondernemer Jan-Willem van Dijk, die momenteel leiding geeft aan het bedrijf.

Nuijten ziet veel kansen op de markt voor het repareren van mobiele devices. “Vervanging is steeds minder aan de orde onder meer door het uitblijven van nieuwe features op nieuwe smartphones”, aldus Nuijten. “Bovendien leidt het kopen van een toestel van meer dan 250 euro in combinatie van een abonnement voor consumenten tot een BKR-notering. Bovendien doen eindgebruikers steeds langer met hun oude toestel of kopen een tweedehands model. En voor het bedrijfsleven is ook de circulaire economie een steeds belangrijker speerpunt. Reparatie is daarom voor beide doelgroepen steeds vaker een overweging.”

Bron: Fixers