CEO Tele2: ‘Nederlandse tak niet levensvatbaar’

De Nederlandse tak van Tele2 is volgens CEO Anders Nilsson niet in staat zelfstandig als mobiele operator te overleven. Dit zei hij volgens Reuter’s vorige week tijdens een telecomevent van Morgan Stanley. Nilsson’s uitlatingen passen in de mogelijke overname van Tele2 Nederland door Deutsche Telekom / T-Mobile.

De overname staat onder druk vanwege bezorgdheid van de Nederlandse overheid over het mogelijke gebrek aan concurrentie aangezien het aantal aanbieders dan daalt van vier naar drie mobiele operators. En Deutsche Telekom weigert concessies te doen aan regelgevers van de Europese Unie.

Geconvergeerde markt

KPN domineert de Nederlandse mobiele markt met een aandeel van 43 procent (cijfers van eind 2017), gevolgd door Vodafone met 30,5 procent en T- Mobile Nederland met 21 procent. Het aandeel van Tele2 is laag mede omdat het alleen een mobiele propositie heeft en niet kan concurreren met grotere spelers met ‘geconvergeerde’ vaste en mobiele diensten. “Dat is geen duurzame positie”, zei CEO Anders Nilsson van Tele2 tijdens de European Technology, Media and Telecoms Conference van Morgan Stanley. “Eigenlijk hebben we gebrek aan schaal in een geconvergeerde markt waarin wij geen mogelijkheden hebben FMC aan te bieden.”

Bron: Reuter’s