Tech Data wordt Europees distributeur Meraki Go van Cisco

Tech Data wordt pan-Europese distributeur voor het draadloze productassortiment Cisco Meraki Go. Deze Wifi-oplossing is bedrijven met minder dan 50 medewerkers en biedt eenvoudige maar krachtige Wifi-toegang.

De Meraki Go-toegangspunten zijn ontwikkeld voor kleine bedrijven die snelle, beveiligde en betrouwbare Wifi-toegang nodig hebben. De producten zijn volgens Tech Data een belangrijke verkoopkans voor resellers die zich op het MKB richten. De Meraki Go-oplossingen zijn met name geschikt voor kleinere bedrijven zoals zelfstandige cafés, hotels en pensions, winkels en kleine kantoren. Tech Data zorgt er samen met Cisco voor dat partners beschikken over de Meraki Go-toegangspunten en over geschikte sales- en marketingmaterialen en ondersteuning.

Er zijn twee Meraki-Go-access point verkrijgbaar, voor gebruik binnen en buiten, en deze kunnen met een eenvoudige app vanaf elk apparaat worden ingesteld en beheerd. Klanten kunnen maximaal vier draadloze netwerken opzetten waaronder voor beheer, personeel en gasten. De toegangspunten kunnen samen worden gebruikt voor uitgebreide dekking.

Groeien in het MKB

Jason Boxall, vice-president Vendors and Alliances, Europe bij Tech Data denkt dat de Cisco Meraki-oplossing een ‘fantastische kans’ is voor partners om hun aanwezigheid in de MKB-markt te vergroten. “Ook resellers met een focus op de behoeften van kleine bedrijven kunnen het merk Meraki nu op de markt introduceren”, aldus Boxall. “Kleine bedrijven zoeken Wifi-oplossingen met hoge prestaties en betrouwbaarheid en met de beveiliging en flexibiliteit die nodig is om gastgebruikers veilig en efficiënt op hun Wifi toe te laten. Wifi heeft nog steeds veel groeiruimte in het MKB. Met Meraki Go kunnen resellers ook uitbreiden in de MKB.”

Bron: Tech Data