Colt biedt veilige verbindingen naar Oracle Cloud

Colt Technology Services biedt gebruikers van Oracle Cloud veilige en betrouwbare verbindingen met hoge bandbreedte en lage latency. Het bedrijf meldt dat zijn nieuwe oplossing ‘Oracle Cloud Infrastructure FastConnect’ nu dedicated connectiviteit biedt met Oracle Cloud.

Colt is Silver-lid binnen het Oracle PartnerNetwork (OPN) en via deze samenwerking kunnen Oracle-klanten met de Dedicated Cloud Access (DCA) van de telecomdienstverlener nu uiterst veilige en betrouwbare private netwerkverbindingen opzetten met Oracle Cloud. Dit kan vanuit hun datacenter, kantoor of colocatieomgeving. De oplossing draagt bij aan kostenbesparingen, doorvoer met hogere bandbreedte, minimale latency en een consistentere netwerkervaring dan ‘gewone’ internetverbindingen.

Gebruikers van Oracle Cloud Infrastructure FastConnect beschikken via het Colt IQ Network ook over betrouwbare toegang tot hun data en applicaties in de cloud. Dit glasvezelnetwerk is het eigendom van Colt en verbindt ruim 850 datacenters en ruim 27.000 bedrijfsgebouwen wereldwijd. Het Colt IQ Network biedt verbeterde netwerkprestaties en meer grip, flexibiliteit en schaalbaarheid waardoor bedrijfskritische data en functies beter toegankelijk blijven.

Cloudconnectiviteit

Peter Coppens, vice president Product Portfolio bij Colt Technology Services, stelt dat steeds meer bedrijven een beroep doen op cloudproviders om hun digitale transformatie kracht bij te zetten. “Mede daarom is het belangrijker dan ooit om te werken met een veilig, optimaal beschikbaar en veerkrachtig netwerk”, aldus Coppens. “Superieure cloudconnectiviteit is cruciaal met het oog op het snelle tempo van ontwikkelingen binnen het bedrijfsleven.”

Oracle Cloud omvat een compleet scala aan Software-as-a-Service (SaaS)-oplossingen voor ERP, HCM en CX, Database-as-a-Service (DaaS)-, Platform-as-a-Service (PaaS)- en Infrastructure-as-a-Service (IaaS)-oplossingen.

Bron: Colt Technology Services