Léon Toet tafelgast op congres This is IT

‘We gebruiken veel te grote woorden en maken het te complex voor eindgebruikers’. Léon Toet, op 14 november tijdens This is IT tafelgast van Matthijs van Nieuwkerk, ziet wel dat dingen anders moeten als het gaat om het belang van de eindgebruiker. De Chief Commercial Officer Business bij T-Mobile doet een oproep om wakker te worden en bij te blijven.

Het nieuwste ICT-event This is IT, dat op 14 november gehouden wordt in Studio A12 te Bunnik, heeft als thema ‘Op jacht naar de eindgebruiker’. En daar heeft Léon Toet een duidelijk visie op. “We gooien met heel veel termen en daarmee zorgen we ervoor dat klanten het gevoel hebben: Wat moet ik hiermee?”

Een goed voorbeeld daarvan is het Internet of Things. “IoT wordt gelinkt aan smart cities, wat voor veel ICT-managers meteen als soort ver van m’n bed show klinkt”, weet Toet. “Hun houding wordt dan: ‘Ik wacht het af, ik hoor het wel.’ Terwijl het veel belangrijker is om te kijken wat je nu kunt doen om klaar te zijn voor IoT.”

Voorbeeld

Heeft Toet daar een voorbeeld van? “Natuurlijk. Een gemeente zou bijvoorbeeld kunnen kijken naar wat ze nú zouden moeten doen om het netwerk van toekomst op tijd in hun gemeente te hebben. Denk dan aan zaken rondom vergunningen en het planologisch nadenken over toepassingen.”

Het is symbolisch voor de wijze waarop zaken vaak geregeld worden. Toet: “Wat er nu veelal in de ICT gebeurt, is dat we een rare volgorde hanteren. Als je een huis bouwt, dan bepaal je eerst de architectuur, daarna worden er tekeningen gemaakt en vervolgens gaan we het huis bouwen. Maar wat doen we in de ICT? We bouwen eerst een kamer nog voordat er een tekening is gemaakt. En daar proberen we dan een huis omheen te bouwen.”

Keep it simple

De oplossing is volgens Toet dat we het simpel moeten houden. “Als jij een app op je telefoon wilt maar je moet daar maandelijks voor betalen, dan denk je waarschijnlijk: ‘Laat maar zitten’. Dat geldt eigenlijk bij IOT ook. Daarom gaan we als de overname van Tele2 doorgaat connectivity aanbieden als onderdeel van het IoT-device. Dus koop je een IoT-device, dan zit daar een basispakket aan connectivity in, zodat eindgebruikers niet meer hoeven na te denken over hun abonnement voor de connectie. Zolang het apparaat werkt, is verbinding gewaarborgd. Dat is simpel én voor de eindgebruiker makkelijk te begrijpen.”

De eindgebruiker is op zoek

“Lastig is wel hoe we de eindgebruiker kunnen bereiken”, meent Toet. “Wat ik daarom het belangrijkste vind, is dat je als leverancier helder bent over je rol en dat je gelijkgestemde partijen om je heel verzamelt om een eindoplossing bij een klant te implementeren. Vanuit T-Mobile werken we samen met diverse partijen die hun eigen expertise hebben, maar wel dezelfde filosofie.”

In de huidige markt kan dat wel betekenen dat ICT-managers of -beheerders niet meer bij hun huidige ICT-partners terechtkunnen omdat zij nog niet zover zijn op gebied van bijvoorbeeld IoT of cloudification. “Dus wil je als ICT-reseller of vendor de eindgebruiker goed kunnen bedienen, dan is het nu echt tijd om wakker te worden en bij te blijven”, zo besluit Léon Toet.

This is IT is een onmisbaar event voor iedere professional die altijd nóg beter wil zijn. Het vindt plaats in Studio A12 te Bunnik (bij Utrecht) op 14 november 2018 van 10.00 tot 16.00 uur. Het congresgedeelte start om 10 uur. Schrijf je nu in om je als bezoeker te registreren.