Levelfour neemt XRC ICT en dochters over

Levelfour Networks neemt XRC ICT Group en diens dochterorganisaties per 1 november in z’n geheel over. De glasvezelleverancier zegt haar organisatie aanzienlijk te kunnen uitbreiden met de overname die past in Levelfour’s ambities om marktleider te worden in de markt van glasvezelinfrastructuur.

Levelfour Networks haalt met de overname naar eigen zeggen een aantal belangrijke pijlers in huis met als doel zijn positie en ambitie van marktleider in de groeiende markt te verstevigen. “De overname van XRC is een strategische keuze en logische stap”, aldus CEO

levelfour
Peter Grotenhuis, CEO Levelfour

Peter Grotenhuis van Levelfour Networks. “Hiermee worden we een aanbieder van ‘total solutions’ in de markt van glasvezelnetwerken. Het is tijd om een passend alternatief te zetten tegenover gevestigde partijen als KPN, Ziggo en Tele2.”

Dave Spijker (CCO) en Mike Noorbeek (COO) zullen namens de XRC ICT Group toetreden tot de directie van Levelfour bestaande uit CEO Peter Grotenhuis, CFO Wouter Gerritsen en CTO Robert Romer.

Complementaire bedrijven

XRC ICT Group heeft volgens Levelfour een aantal complementaire bedrijven zoals NXTcom, een ISP die al gebruik maakt van de netwerken van Levelfour en via zijn telecomplatform NXTvoice diensten aanbiedt aan landelijke providers en resellers. Daarnaast is het bedrijf XRC Concepts dat met een web-development werkt voor grote Europese overheidsprojecten. Distributeur Westcomm is in januari 2017 toegevoegd aan de XRC ICT Group. bintec en Wirewin bieden ISDN-verbindingen.

Amibities

Levelfour wil in de toekomst bedrijf ook 5G-diensten en straalverbindingen aanbieden. Ook biedt de overname groeikansen in België en mogelijk Duitsland. Daar heeft Levelfour ook de ambitie eigen glasvezelnetwerken te bouwen en te exploiteren, vertelt CCO Dave Spijker. “Doelstelling is eerst de Benelux te veroveren en daarna door te groeien binnen Europa. De verwachting is dan ook dat meer overnames zullen volgen.

Verhuizing

Levelfour gaat zijn operationele organisatie vanuit Waalwijk verplaatsen naar het nieuwe hoofdkantoor van XRC in Nistelrode. De dochterondernemingen CrossNetworks en ParkNed verhuizen mee. Deze overgang moet eind jaar zijn afgerond.

Bron: Levelfour