IP Visie verhuist datacenter naar mediatoren Alticom

De Brabantse connectiviteitsspecialist IP Visie verhuist naar verwachting eind dit jaar naar de mediatoren van Alticom in Roosendaal. IP Visie zet daarmee haar ambitie als specialist op het gebied van secure connectivity kracht bij.

De meeste datacenters bevinden zich in de Randstad, met een grote concentratie in en rond Amsterdam, maar IP Visie kiest bewust voor de mediatoren in Roosendaal. In West-Brabant is veel vraag naar een regionaal datacenter en veel bedrijven vinden het volgens

Datacenter van Alticom in Roosendaal

IP Visie handig om de files te vermijden en prefereren daarom een datacenter in de buurt. Daarnaast biedt volgens IP Visie een groeiend aantal bedrijven diensten vanuit twee geografisch gescheiden datacenters, die op ruime afstand van elkaar staan om continuïteit te garanderen.

“De torens ooit zijn gebouwd om onder meer de communicatie tijdens rampen te verzorgen en dus zijn de stroomvoorziening en de veiligheid op deze locaties uitstekend geregeld”, zegt directeur Fouad el Hajjaj van IP Visie over de keuze voor Alticom. “Daarnaast is Alticom een deskundige partij om mee samen te werken.” Voor El Hajjaj is de belangrijkste factor echter dat vanuit de mediatoren van Alticom glasvezelverbindingen van meerdere carriers kunnen worden geleverd in combinatie met straalzenders, waardoor uptime garanties geboden kunnen worden van 99,999%.

Uitstekende match

Sales Manager Maarten Kippers van Alticom spreekt van een ‘uitstekende match’ tussen Alticom en IP Visie. “Bij IP Visie hebben ze diepgaande kennis van connectiviteit. De combinatie met onze expertise op het gebied van datacenters staat garant voor een uitstekende dienstverlening.”

Bron: IP Visie