Dropbox en Zoom ontwikkelen samen collaboration op afstand

Dropbox en Zoom Video Communications hebben een strategische partnerschap aangekondigd met als doel collaboration voor teams en gebruikers uit te breiden. De bedrijven ontwikkelen platformonafhankelijke functies die realtime communicatie rond gedeelde Dropbox-inhoud mogelijk maken. Daarnaast investeert Dropbox in Zoom om de productervaringen te verbeteren zodat de data van klanten altijd synchroon blijft.

Beide bedrijven leveren aanvankelijk twee unieke integraties die beschikbaar zijn voor alle klanten van Dropbox en Zoom. Deze functies maken de juiste data toegankelijker, besparen tijd en helpen vergaderingen effectiever te worden. Hierdoor hebben gebruikers binnen Dropbox de mogelijkheid om een ​​Zoom Meeting te starten of eraan deel te nemen terwijl ze gedeelde content bekijken en ermee werken. Deze integratie wordt ingebouwd in de bestaande Dropbox Viewer Info en toont wie toegang heeft tot gedeelde bestanden of mappen zodat gebruikers synchroon blijven met teamgenoten en medewerkers.

Verder kunnen gebruikers van Dropbox tijdens een Zoom Meeting documenten, dia’s en afbeeldingen vanuit Dropbox delen en op het scherm weergeven. De gebruikte inhoud kan worden opgeslagen in Dropbox vanaf het on-screen display. Tijdens een videogesprek kunnen Zoom-gebruikers verwijzen naar gedeelde inhoud die is opgeslagen in Dropbox en gemakkelijk realtime wijzigingen doorgeven terwijl deze wordt gepresenteerd.

Deze nieuwe functies zijn naar verwachting beschikbaar vanaf de eerste helft van 2019.

Bron: Dropbox