SDC wordt distributeur van Yeastar

SDC is per 1 oktober officieel distributeur van Yeastar. Dit Chinese bedrijf is leverancier van onder andere on-premise PBX’en en gateway-oplossingen. SDC gaat ook trainingen geven en certificaten uitreiken.

De IP-PBX-systemen van Yeastar zijn een betaalbare en eenvoudig te configureren oplossing voor MKB-klanten die hun telefoniesysteem graag in eigen beheer willen houden. Naast de PBX-systemen van Yeastar zal SDC ook de gateways van Yeastar gaan voeren. Gebruikers kunnen met deze Neogate-serie analoge of GSM/UMTS-verbindingen omzetten in VoIP. De Doetinchemse distributeur zal ook trainingen verzorgen waarbij certificaten op diverse niveaus zijn te behalen.

Vincent Kloos, directeur van SDC

Directeur Vincent Kloos van SDC kiest voor Yeastar omdat een deel van de markt volgens hem naast het gebruik van clouddiensten om uiteenlopende redenen nog steeds kiest voor on-premise oplossingen. “Een eenvoudig te configureren, betaalbare IP-PBX oplossing voor MKB ontbrak nog in ons assortiment”, aldus Kloos. “Met de komst van Yeastar kunnen we ook deze doelgroep nu dus ook bedienen.”

Voordelen

Een belangrijk voordeel van Yeastar is de schaalbaarheid, vindt Kloos. “Het model S20 heeft een capaciteit tot 20 toestellen en de S300 heeft een capaciteit tot 500 toestellen. Hiermee heeft het assortiment van Yeastar een passende oplossing voor vrijwel iedere MKB-klant.”

Naast de schaalbaarheid is ook de modulaire opbouw volgens Kloos een interessante eigenschap van de systemen van Yeastar. De systemen zijn met expansion boards en modules uit te breiden met capaciteit voor extra toestellen, analoge lijnen of backup-functies via een mobiele SIM-kaart.

Een andere kracht van Yeastar zit hem in de merkonafhankelijkheid, zegt Kloos. “Yeastar zelf levert alleen de PBX’en en niet de toestellen. Merken uit ons huidige portfolio zoals Gigaset Pro, Grandstream en Yealink zijn volledig compatibel met Yeastar en worden natuurlijk ondersteund met autoprovisioning. Voor ons dus een logische keus om met Yeastar in zee te gaan”.

Wereldwijd in top 10

Commercieel manager Goof Midden van Yeastar wil het bedrijven komende jaren sterk in de markt zetten. Hij is dan ook blij met de samenwerking. “SDC onderscheidt zich al ruim 25 jaar in service en support. Dit zijn winnende factoren in onze branche”, aldus Midden. “Wereldwijd is Yeastar de top 10 van de IPPBX-markt binnengedrongen en deze lijn willen wij met hulp van een gerenommeerde partij als SDC voortzetten.”

Bron: SDC