dean one overgenomen door Engelse operator Gamma Communications

De zakelijke telecom- en ICT-dienstverlener dean one is overgenomen door de Britse beursgenoteerde branchegenoot Gamma Communications. Dit melden beide bedrijven vanochtend. Gamma neemt de Nederlandse holdingmaatschappij DX Groep over waartoe dean one ook behoort.

Gamma Communications opereert op de Britse markt en biedt onder andere SIP-diensten, Cloud PBX en mobiele telefonie. De acquisitie toont volgens de Engels operator zijn ambitie om expertise uit de UK naar Europa te brengen. Provider dean one heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt en gaat nu dus een nieuwe fase in als onderdeel van een internationaal telecom- en internetbedrijf. De overname van dean one markeert tevens de oprichting van de Europese tak van Gamma Communications en de start van de verdere Europese uitrol van diensten.

Groeikansen

Willem van Ingen is benoemd tot CEO en Bas van den Heuvel wordt CCO van dean one. Klaas Bottema en Frank Caris treden toe tot de directie van Gamma en hebben de taak nieuwe groeikansen te vinden in Nederland en andere Europese landen. Van Ingen ziet uiteraard ‘synergie’ in de overname door Gamma Communications. “De overname is goed voor dean one, onze medewerkers, partners en klanten”, aldus Van Ingen. “We gaan onze best practices inzetten en daar gaan onze partners en klanten veel voordeel van zien. Ik zie het als een enorme uitdaging om ons bedrijf samen met Bas naar de volgende fase te leiden.”

Volgens Frank Caris en Klaas Bottema heeft Gamma Communications ‘grote ambities in Europa’ en zijn er groeikansen in Nederland. “De markt consolideert snel en door onze relaties met klanten bergrijpen we als geen ander wat ondernemers interesseert. De sfeer en het entrepreneurial gevoel dat wij het afgelopen jaar in het team van Gamma Communications hebben gezien, heeft ons enorm geïnspireerd en gemotiveerd om de samenwerking met hen aan te gaan.”

Goede fit

Gamma Communications heeft 925 medewerkers die werkzaam zijn in het Londense hoofkantoor en de kantoren in Manchester, Glasgow, Portsmouth en Boedapest. CEO Andrew Taylor van Gamma Communications is vanzelfsprekend verheugd over de overname van dean one. “Dit is een mooie gelegenheid om te groeien in een nieuwe markt. dean one is een heel goede fit en we verheugen ons er dus op gebruik te kunnen maken van hun expertise, ervaring en recourses”, aldus Taylor.

Bron: dean one