Voys is het Vitaalste Bedrijf van Groningen

Je kunt maar een prijs winnen. Voys uit Groningen is uitgeroepen tot Het Vitaalste Bedrijf van Groningen. De regiowinnaar van het initiatief van ONVZ en MKB-Nederland neemt het eind dit jaar op tegen winnaars van andere provincies. Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 19 november bekendgemaakt.

Volgens meervoudig olympisch zwemkampioen en juryvoorzitter Pieter van den Hoogenband investeert Voys van alle deelnemende bedrijven in de provincie, het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers. De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland is al zes jaar een initiatief van ONVZ en MKB-Nederland. Zij willen ondernemers zo stimuleren te investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers.

Geen management

voys

Voys is met 110 medewerkers een van de grootste zakelijke operators op het gebied van hosted telefonie en is in 2005 vanuit TNO opgericht. Voys kent geen management maar hanteert de gedachte dat werknemers zelf creatief genoeg zijn om oplossingen voor problemen te kunnen bedenken. Iedere medewerker stelt zelf zijn eigen ambitieplan op. Wanneer een medewerker dreigt uit te vallen, wordt actie ondernomen via informele en formele gesprekken en worden er maatwerkafspraken gemaakt. Die zijn gericht op inzetbaar zijn en het behoud van medewerkers op een verantwoorde manier. Medewerkers krijgen ook jaarlijks ‘ontwikkelgeld’ dat zij vrij mogen inzetten om hun competenties te vergroten en zich te ontwikkelen in een richting die zij interessant vinden.

Bron: MKB-Nederland