Apple en Salesforce werken samen aan mobiele applicaties

Apple en Salesforce hebben een samenwerking aangekondigd waarin Apple de app van Salesforce opnieuw gaat ontwikkelen met exclusieve nieuwe functies op iOS. De bedrijven bieden ook tools waarmee Salesforce-ontwikkelaars hun eigen native apps kunnen bouwen met een nieuwe Salesforce Mobile SDK voor iOS.

De samenwerking tussen beide bedrijven is aangekondigd aan de vooravond van Salesforce’ jaarcongres Dreamforce in San Francisco en omvat drie componenten.

Native Salesforce iOS-apps

Salesforce werkt samen met Apple aan een nieuw ontwerp voor de Salesforce mobiele om klanten een betere ervaring te geven. Die is exclusief voor iOS en biedt naar eigen zeggen ‘unieke Apple-mogelijkheden’ zoals Siri Shortcuts, Face ID en Business Chat. Salesforce introduceert zijn allereerste Trailhead mobiele app als eerste op iOS. De nieuwe app is begin volgend jaar beschikbaar.

Salesforce-ontwikkelaars

Apple en Salesforce ontwikkelen de eerste Salesforce Mobile SDK. Deze is geoptimaliseerd voor programmeertaal Swift van Apple. Met de native SDK kunnen bedrijven en ontwikkelaars apps voor iPhone en iPad bouwen en implementeren op het Salesforce Lightning Platform. Salesforce Mobile SDK for iOS is eind dit jaar beschikbaar.

Groei versnellen

Beide bedrijven willen volgens het bericht van Salesforce ontwikkelaars in staat stellen om vaardigheden te leren voor de ‘banen van de toekomst’ en bieden hiervoor mogelijkheden op elk opleidingsniveau. Hiertoe lanceert Apple het programma Get Started with iOS Development waarin ontwikkelaars native native iOS-apps kunnen leren bouwen in Xcode met Swift. Dit programma is per direct beschikbaar.

Bron: Salesforce