Omzet NFON stijgt dit jaar

De omzet van NFON is in het eerste half jaar van 2018 ruim 20 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar en kwam in die periode uit op 20,6 miljoen euro, meldt het Duitse bedrijf. Het bedrijf is in mei naar de beurs gegaan.

De kracht van het bedrijfsmodel van NFON is naar eigen zeggen het ‘hoge aandeel terugkerende inkomsten’, namelijk bijna 80 procent van de totale omzet is recurring. De belangrijkste drijvende kracht achter de omzetgroei is het gestaag toenemende aantal seats per klant. Dit aantal groeide met 30 procent tot bijna 300 duizend gebruikers aan het einde van de eerste helft van 2018.

Hans Szymanski, CEO van NFON

Vinder aan de pols

Dit toont volgens CEO Hans Szymanski van NFON de grote van tevredenheid en loyaliteit van klanten. “Deze ontwikkelingen tijdens de eerste helft van het jaar laat zien dat we onze vinger aan de pols houden met onze producten en diensten”, aldus Szymanski. “Met onze succesvolle beursgang hebben we nu de nodige financiële macht om echt door te gaan en te blijven werken aan de telefonie van de toekomst.”

Bron: NFON