Vodafone laat bedrijven vast bellen in Microsoft Teams

Vodafone introduceert Vodafone Calling in Office 365 waarmee het mogelijk is om telefonie te koppelen aan Microsoft Teams. Medewerkers kunnen dan vanuit de Teams-applicatie van Microsoft bellen en gebeld worden op een vast nummer van Vodafone.

Teams van Microsoft is een online plek voor samenwerken in Office 365 en waarmee het mogelijk is om vanuit één applicatie productiever te vergaderen en communiceren. Vodafone heeft nu een koppeling gemaakt met z’n vaste telefonienetwerk zodat werknemers een geïntegreerde werkplek hebben inclusief vaste telefonie. De verbinding kan ook worden gemaakt naar mobiel zodat medewerkers onderweg kunnen bellen vanuit Teams. Vodafone Calling in Office 365 voor Microsoft Teams is een clouddienst.

Beheer

Bij storingen in Office 365 of het netwerk zorgt de operator via de dienst Emergency Routing om ervoor te zorgen dat bedrijven telefonisch bereikbaar blijven. Daarnaast krijgen IT-beheerders met tools meer controle over gebruikersinstellingen in Microsoft Teams. Dit reduceert de beheerkosten, denkt ook Bart van der Knaap, directeur One Commercial Partner bij Microsoft Nederland. “Met Vodafone Calling in Office 365 kunnen zakelijke klanten effectiever communiceren en samenwerken in Microsoft Teams”, zegt Van der Knaap. “Vodafone kan de hele implementatie en het beheer van Microsoft Teams op zich nemen. Organisaties kunnen er ook voor kiezen om Microsoft Teams door hun bestaande Office 365-partner uit te laten rollen dit in combinatie met Vodafone Calling in Office 365.”

Bron: Vodafone