BlackBerry Spark biedt hyperconnectiviteit

BlackBerry heeft Spark onthuld tijdens zijn Security Summit in Londen. Het is een zogenaamd Enterprise of Things (EoT) platform dat ‘ultra veilige hyperconnectiviteit’ biedt, aldus het bedrijf. Er was meer nieuws waaronder de samenwerking met Check Point en uitbreiding van Enterprise BRIDGE.

BlackBerry Spark is een open platform en integreert met IoT en andere oplossingen van partners zoals AWS, Baidu, Google, Microsoft, NVIDIA, Qualcomm en Samsung. Het BlackBerry Spark-platform is eind dit jaar beschikbaar.

Hyperconnectiviteit wordt omschreven als verbondenheid tussen mensen, organisaties en machines. Het verandert de manier waarop mensen werken en leven en daar speelt BlackBerry op in met haar nieuwe platform Spark. Medewerkers kunnen volgens het bedrijf elk apparaat of ‘ding’ verbinden met hyperconnectiviteit gebruiken en zijn veilig dankzij de BlackBerry-beveiliging. Spark biedt naar eigen zeggen voldoende flexibiliteit om uit te breiden als het aantal medewerkers of gebruikers groeit en kan medewerkers zowel zakelijk als privé veilig verbinden met allerlei apparaten. Het platform heeft diverse veiligheidscertificeringen.

Partnership met Check Point

BlackBerry heeft ook aangekondigd wereldwijd met Check Point Software Technologies te gaan samenwerken om cyberdreigingen te verminderen. Dit gebeurt in een ISV-partnership wat voor Check Point de eerste samenwerking is van deze aard. Het omvat de marktbenadering en verkoop van Check Point’s mobiele cybersecurity-oplossing SandBlast Mobile samen met BlackBerry UEM en BlackBerry Dynamics.

BlackBerry partnerkanaal

BlackBerry meldt ook dat het wereldwijde partner- en channel-ecosysteem een naar eigen zeggen ‘gezonde groei’ doormaakt. Het aantal Independent Software Vendors (ISV’s) is afgelopen jaar met 25 procent gegroeid. Ook hebben 140 nieuwe channelpartners zich het laatste kwartaal aangesloten bij het BlackBerry Enterprise partnerprogramma.

Andere noviteiten

Er waren ook andere onthullingen in Londen zoals contextueel apparaatbeheer voor IoT van AWS. Bedrijven kunnen hiermee makkelijk en veilig apparaten verbinden aan hun bedrijfsnetwerk door het toevoegen van regels (policies) en besturingsmogelijkheden.

De mogelijkheden van BlackBerry Enterprise BRIDGE zijn uitgebreid waardoor klanten altijd toegang hebben tot Microsoft Office 365-bestanden vanuit applicaties in de BlackBerry Dynamics.

Bron: BlackBerry