OPPO Find X nu ook in Nederland

OPPO lanceert zijn eerste high end smartphone op de Nederlandse markt. Het toestel heet Find X is volgens het Chinese bedrijf een ‘combinatie van technologie, design en kunst’. De OPPO Find X is afgelopen juni aangekondigd in het Louvre en is vanaf 7 september voor een adviesprijs van 999 euro verkrijgbaar bij Mediamarkt, Belsimpel en mobiel.nl.

De OPPO Find X is, volgende het Chinese bedrijf, ‘s werelds eerste smartphone met een plat 6,4” panoramascherm met COP-technologie voor een schermverhouding van 93,8% en een unieke visuele ervaring. De smartphone heeft een randloos design en op het scherm ontbreken zichtbare sensors. Door een schuifsysteem zijn de sensors in de telefoon verborgen als de camera niet wordt gebruikt. Als de camera-app wordt gestart, schiet de camera omhoog en kunnen direct foto’s worden genomen. Het schuifsysteem heeft geen invloed op de batterij, want na 200 keer omhoog en omlaag schuiven is slechts 1 procent van de batterij verbruikt. Het schuifsysteem kan meer dan 300.000 keer gebruikt worden en beschermt de OPPO Find X wanneer hij valt. De OPPO Find X heeft aan de voorzijde een 25 megapixels camera en een dubbele camera aan de achterzijde van 20 en 16 megapixels.

3D-technologie

De OPPO Find X is de eerste Android-smartphone met 3D en gestructureerde lichttechnologie. Met behulp van 15.000 gezichtsherkenningspunten en een intelligente analyse wordt de telefoon overdag of ‘s nachts ontgrendeld met behulp van de technologie Flood Illuminator. Dit systeem is 20 keer veiliger dan een vingerafdruk en net zo nauwkeurig, want de kans dat het systeem een gezicht niet herkend is slechts 1 op 1 miljoen.

Technisch

OPPO is een Chinees merk en introduceerde in 2014 de Find 7 met onder andere VOOC Flash Charge-technologie. De Find X is uitgerust met de beste batterij die momenteel op de markt is. In de batterij met 2 1700 mAh cellen (gelijk aan een 3400 mAh batterij) en heeft SuperVOOC Flash Charging-technologie waardoor de telefoon in slechts 35 minuten volledig wordt opgeladen. De Find X heeft een Qualcomm Snapdragon 845 processor, 8 GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 256 GB.

OPPO Find XOPPO Care Garantie

De OPPO Find X komt met de garantie OPPO Care met onder andere:

  • 1 jaar extra garantie op de telefoon, dus in totaal 3 jaar garantie
  • 1 jaar garantie om een gebarsten scherm gratis te vervangen
  • 1 jaar garantie om een gebarsten achterpaneel gratis te vervangen

Van 7 september tot 7 oktober krijgen consumenten gratis de OPPO Care Garantie waarde van 300 euro. In de actieperiode zit als onderdeel van het Early Adopter Program ook een gratis setje O-Free OPPO draadloze Bluetooth oortjes ter waarde van 159 euro.

Bron: OPPO