AVM toont update eigen OS en diverse nieuwe modellen bij IFA

AVM heeft tijdens IFA 2018 een aantal nieuwe producten voor snelle DSL, Mesh WiFi, smarthome en telefonie laten zien. Het gaat om de FRITZ!Box 7530, FRITZ!Fon C6 en FRITZ!Repeater 3000. AVM schenkt op IFA veel aandacht aan het nieuwe besturingssysteem FRITZ!OS 7 dat is beschikbaar voor divers FRITZ!Box-modellen.

DSL-router

De FRITZ!Box 7530 is een nieuwe DSL-router voor snelle supervectoring 35b met snelheden tot 300 Mbps per seconde. De router heeft een 2 x 2 dual-band wireless AC + N in de 2,4 GHz- en 5 GHz-banden, vier gigabit LAN-poorten en een snelle USB-poort. Het is ook een DECT-basisstation voor telefoon- en smarthometoepassingen en er is een poort voor analoge telefonie.

Allround telefoon

De nieuwe FRITZ!Fon C6 is een allround telefoon voor telefonie én smarthometoepassingen die beschikt over HD-telefonie, antwoordapparaat en meerdere telefoonboeken, smarthometoepassingen, internetradio, e-mailinbox, babymonitor en alarm. De batterij zorgt voor 16 uur gespreks- en 12 dagen stand-bytijd.

Mesh-repeater

FRITZ!Repeater 3000 is een nieuwe mesh-repeater die is uitgerust met drie radio-units met smart Mesh-repeating en twee gigabit LAN-poorten. De nieuwe repeater zendt gelijktijdig uit in de 2,4 GHz- en 5 GHz-frequenties. Het extra 5 GHz-kanaal is ideaal om alle apparaten in het Mesh-netwerk te verbinden met de FRITZ!Box en laat Mesh-routers en -repeaters met elkaar communiceren. De Mesh-repeater maakt slim gebruik van het volledige draadloze spectrum zodat gebruikers altijd beschikken over stabiele verbindingen met hoge datadoorvoer voor gamen, streamen of mailen.

Besturingssysteem

De nieuwe systeemupdate FRITZ!OS 7 is inmiddels beschikbaar voor diverse FRITZ!Box-modellen, waaronder voor DSL en kabel. De release heeft meer dan 77 updates en verbeteringen voor de FRITZ!Box die nu kan worden geïntegreerd in Mesh-netwerken integreren. Ook zijn er interfaces voor WiFi, telefonie en smarthome-toepassingen. Ook nieuw zijn de open FRITZ!-hotspot, regelmatige rapporten van MyFRITZ! per e-mail, betere prestaties voor FRITZ!NAS, beter gebruiksgemak voor FRITZ!Fon en de mogelijkheid om smarthometemplates aan te maken.

Bron: AVM