Zetacom neemt zorgcommunicatiespecialist BproCare over

ICT-specialist Zetacom heeft zorgcommunicatiespecialist BproCare per direct overgenomen. Hiermee breidt de dienstverlener uit Zoetermeer haar portfolio op dit gebied verder uit.

Naast versterking van het portfolio krijgt de ICT-dienstverlener ook meer toegang tot nieuwe markten en combinaties van ICT-toepassingen. Als system integrator levert de Zetacom normaal geen eigen producten, maar benut hiervoor een breed portfolio van A-merken. “Deze overname zorgt voor verdere verbreding van ons portfolio en biedt ons extra mogelijkheden om nieuwe markt- en productcombinaties te benutten. Voor een deel van onze oplossingen krijgen wij daarbij nu ook de beschikking over eigen producten. Hierbij kunnen wij een directere invloed uitoefenen op de productontwikkeling vanuit de behoeften die wij zien bij zorgklanten”, zegt CEO Dick Dompeling van Zetacom. Voor de ICT-dienstverlener is dit de tweede overname in een jaar. Begin 2018 nam Zetacom ook al Creaforti over, een specialist in mobiele telefonie. Deze activiteiten zijn volledig voortgezet onder de naam van Zetacom.

Toekomst BproCare

Binnen de overname wordt BproCare onder eigen naam een zelfstandige dochteronderneming binnen Zetacom. Daarnaast blijft het bedrijf zelf zorgoplossingen produceren en verkopen. De specialist biedt communicatieoplossingen voor een brede klantengroep binnen de zorg, zoals zorgalarmering, draadloze (beeld)communicatie, toegangscontrole en persoonsbeveiliging. De overname biedt BproCare een solide organisatorische en financiële basis om de bestaande oplossingen verder te ontwikkelen en uit te bouwen onder het nieuwe moederbedrijf. De door de zorgcommunicatiespecialist ingezette groei via partners wordt ook verder uitgebouwd.

Bron: Zetacom