Sprint en LG komen met handset voor 5G

De Amerikaanse mobiele operator Sprint en smartphonefabrikant LG hebben de handen ineengeslagen voor het op de markt brengen van een voor 5G geschikte smartphone.

In de Verenigde Staten lijkt de race om welke mobiele operator het eerst een mobiel 5G-netwerk operationeel heeft te zijn losgebarsten. Wel moeten hiervoor natuurlijk geschikte devices beschikbaar zijn. De Amerikaanse mobiele operators lijken hiervoor serieus initiatief te nemen. Kondigde onlangs fabrikant Motorola aan in samenwerking met Verizon een voor 5G geschikte smartphone op de markt te gaan brengen, is het nu de beurt aan mobiele operator Sprint. Deze wil nu in de eerste helft van 2019 samen met de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant een voor de supersnelle mobiele technologie geschikte smartphone op de markt gaan brengen.

Details smartphone nog onbekend

Specifieke details over het aangekondigde device zijn nog niet bekend. Wel geeft de mobiele operator aan dat het toestel straks verkrijgbaar zal zijn in een aantal Amerikaanse steden waar het nu actief bezig is met het implementeren van een 5G-netwerk. Hiervoor rolt Sprint een op Massive MIMO-technologie gebaseerd netwerk uit in onder meer de steden Atlanta, Chicago, Dallas, Houston, Kansas City, Los Angeles, New York, Phoenix en Washington, D.C.

Bron: Sprint