Fairphone slaagt in crowdfundingsactie

De Nederlandse smartphone-ontwikkelaar Fairphone is erin geslaagd om haar onlangs gehouden crowdfundingscampagne succesvol af te sluiten met een recordaantal deelnemers.

Het initiatief voor ‘eerlijke’ en duurzame smartphones heeft de crowdfundigscampagne via investeringsplatform Oneplanetcrowd afgesloten met het maximale berekende bedrag van 2,5 miljoen euro. Dit bedrag werd in een korte tijd bijeengebracht door maar liefst 1.800 deelnemers. De “Onze community is klaar om samen met ons de volgende stap te nemen en onze impact te vergroten`, geeft Fairphone-oprichter Bas van Abel aan in een commentaar. “Met zo’n grote groep change-makers hebben we een sterke boodschap voor de elektronica-industrie: Het is tijd voor verandering!” Met een converteerbare lening, krijgen de investeerders de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden. Zij kunnen hun lening later omzetten in aandelen van Fairphone.

Plannen Fairphone

De Nederlandse smartphone-ontwikkelaar gaat het geworven bedrag in eerste instantie gebruiken voor het ontwikkelen van een nieuwe smartphone, versie 3, en meer onderzoek en ontwikkeling naar het ‘mineralen-conflict vrijmaken’ van de elektronische keten. Veder wil Fairphone het geworven bedrag inzetten om andere markten aan te boren, zoals Scandinavië en Zuid-Europa), en om de dienst  ‘Fairphone as a service’ verder te ontwikkelen. “Al vanaf de oprichting is onze community de basis geweest van onze groei en impact. Door deze crowdfunding hebben we de community betrokken bij de volgende stap om de elektronica-industrie eerlijk en duurzaam te maken”, aldus Van Abel.

Bron: Fairphone