Samenwerking tussen LG en Cisco voor zakelijke videoconferencing

LG Electronics (LG) en Cisco gaan een samenwerking aan om zakelijke videoconferencing voor vooral bedrijven en organisaties uit het midden- en kleinbedrijf te optimaliseren.

Binnen de samenwerking worden de HD- en Ultra HD-beeldschermen van de Zuid-Koreaanse fabrikant gekoppeld aan de videoconferencingsystemen voor het mkb van de Amerikaanse leverancier van netwerktoepassingen. Hierdoor wordt niet alleen de kwaliteit van de videovergaderingen verbeterd, zo stellen beide leveranciers, maar beschikken deelnemers ook over de beste kwaliteit van beeld.

Specificaties samenwerking

Concreet gaat het binnen de nu aangekondigde samenwerking om de combinatie van de Room Kit, de Room kit Plus en de SX-series binnen het Webex-portfolio van Cisco en de UH5 Serie Ultra HD 49″-98″  de Full HD 32″-65″ schermen van LG Electronics. Daarnaast voegen beide bedrijven nog extra functionaliteit toe, zoals:

  • Kleurweergave voor video’s en presentaties
  • Automatische no-touch-configuratie. Hierbij detecteert een LG-scherm automatisch het aangesloten Cisco-systeem en configureert en past het zichzelf eveneens automatisch aan.
  • Automatische herkenning wanneer een systeem koppelt met een video-ingang
  • Probleemloze synchronisatie zonder vertragingen

Bron: LG