Apple staat groepsbellen via FaceTime voorlopig nog niet toe

Videoconferencing met meerdere personen via de Facetime-applicatie zit er voorlopig nog niet in. Onlangs heeft Apple de functionaliteit voort deze toepassing geschrapt uit de komende meest recente versie van iOS, iOS 12, zo stelt website 9to5mac.com.

De fabrikant van de iPhone heeft onlangs aan ontwikkelaars laten weten dat de functionaliteit niet meer in de final release van iOS 12 aanwezig zal zijn, aldus de website In een promotiecampagne is de functionaliteit nog wel aanwezig eveneens in de eerste bèta-versies die afgelopen maanden verschenen. Apple heeft geen verklaring gegeven voor het schrappen van de mogelijkheid tot groepsgesprekken via video, maar dat wil niet zeggen dat er een definitief afstel is. Vaker schrapte de fabrikant functionaliteit in final releases, maar bracht die vaak in een update alsnog uit. Voor de groepsgesprekfunctionaliteit wordt nu komend najaar genoemd.

Groepsgesprekken in FaceTime

De update van FaceTime moest het mogelijk maken om video groepsgesprekken te houden tot 32 personen. De applicatie zou hierbij automatisch detecteren wie van de personen binnen het groepsgesprek aan het woord is en zet het geluid hiervan vervolgens door naar de overige deelnemers. Ook verschijnt deze persoon prominenter in beeld.

Concurrentie loopt voorop

Met het schrappen van deze functionaliteit voor eenvoudig videovergaderen, loopt Apple wel achter bij de grote concurrent op messaging-gebied WhatsApp. WhatsApp beschikt inmiddels wel over de functionaliteit om met meerdere personen groepsgesprekken te kunnen voeren.

Bron: 9to5mac.com