Xelion en Tiptel betreden gezamenlijk de Belgische markt

VoIP-specialist Xelion en telecomreseller Tiptel gaan vanaf dit najaar gezamenlijk hosted telefoniediensten aanbieden in België en Luxemburg. Dit maakten beide bedrijven onlangs bekend.

Belangrijkste reden voor beide partijen om dit najaar de Belgische en Luxemburgse markt te betreden, is dat in dit land de markt voor hosted telefonie nog erg in de kinderschoenen staat. Ongeveer 6 procent van de Belgische bedrijven belt via de cloud, terwijl dit percentage, aldus beide bedrijven, op 25 procent ligt. Xelion en Tiptel verwachten dat de zuiderburen de komende jaren de achterstand in hosted telefonie snel zullen inlopen, dus is het logisch om daar alvast een positie te gaan innemen. “We werken met een aantal professionele telefoniepartners in België en Luxemburg die belangstelling tonen in hosted voice diensten. Wij kunnen dat als geen ander invullen omdat we de kennis en producten hebben”, zegt directeur Ton Kuppens van Tiptel Benelux in een commentaar. “Door dit te combineren met de Xelion-dienst kunnen we een topoplossing bieden die onze partners laat profiteren van de verschuiving naar hosted voice diensten in België en Luxemburg.”

Concrete oplossing

Concreet gaan beide partijen een voor Tiptel aangepaste versie van het hosted telefonieplatform van Xelion leveren in combinatie met ondersteuning van de VoIP-telefoons van Htek. Deze VoIP-telefoons distribueert Tiptel al in meerdere landen in Europa.

Bron: Xelion