Ontrack breidt data recovery voor mobiele devices uit

Ontrack, een specialist op het gebied van data recovery, heeft haar oplossingen voor mobiele devices verder uitgebreid. Dit vanwege de toegenomen vraag naar dit soort diensten.

De specialist op het gebied van data recovery- en herstel heeft voor de uitbreiding van haar activiteiten voor mobiele apparaten nu twee vestigingen geopend in Polen en het Verenigd Koninkrijk. Hiermee wil het bedrijf de toenemende vraag naar data recovery en -herstel voor gegevens op onder meer smartphones kunnen beantwoorden. In 2017 kwamen er hiervoor maar liefst 13.000 aanvragen binnen, aldus Ontrack.

Speciale laboratoria

De nu geopende twee speciale laboratoria van de datarecovery-specialist moeten vooral Europese eindgebruikers gaan helpen. Beide locaties gebruiken hiervoor gespecialiseerde hardware en gepatenteerde softwaretools. Hierdoor moeten klanten kunnen profiteren van snellere hersteltijden. Daarnaast is de specialist ook begonnen met het teruggeven van gegevens via de cloud, zodat eindgebruikers sneller dan ooit met hun verloren gewaande gegevens worden herenigd. “Het afgelopen jaar hebben we een aanzienlijke toename gezien in de vraag naar smartphone en tablet data recovery”, aldus senior vice president Data and Storage Technologies bij Phil Bridge, Senior Vice President Data en Storage van Ontrack. “Dankzij de nieuwe laboratoriums kunnen we onze services uitbreiden en geven we zowel consumenten als zakelijke gebruikers toegang tot diensten die gericht zijn op kwaliteit met de strengste normen op het gebied van security en privacy.”

Bron: Ontrack