Motorola lanceert eerste upgradable smartphone voor 5G

Smartphonefabrikant Motorola heeft recent haar eerste smartphone, de Motorola Z3, gelanceerd die een upgrade, een ‘mod’, krijgt om straks ook te functioneren via 5G-netwerken.

De smartphonefabrikant heeft de upgradable smartphone speciaal gelanceerd voor toekomstig gebruik via het komende 5G-netwerk van operator Verizon in de Verenigde Staten. Hiervoor wordt begin 2019 door de operator een losse module, de 5G Moto Mod, gelanceerd die op het toestel kan worden geklikt. Zonder deze module werkt de telefoon niet via 5G en dus alleen met maximaal 4G.  In de module zitten een modem en een speciale simkaart. In de nabije toekomst gaat neit alleen de 5G Moto Mod werken met de Z3, maar ook met andere Moto Z2-varianten. Wel kunnen deze toestellen alleen bij de Amerikaanse operator worden aangeschaft.

Technische details

De Motorola Z3 is volgens de productdetails een snellere variant van de eerder uitgebrachte Moto Z3 Play. De toekomstige op Android gebaseerde 5G-smartphone beschikt onder meer over een Snapdragon 835-soc chipset en 4GB RAM-geheugen. Het toestel heeft verder een display van 6” en twee camera’s van ieder 12 megapixel. De Mod-upgrade naar 5G is mogelijk een voorbode van meer upgrades voor smartphones of mods https://www.motorola.com/us/moto-mods die Motorola in de toekomst gaat ontwikkelen. Hiermee lijkt de fabrikant veel te zien in het ontwikkelen van meer modulaire smartphones, waarbij eindgebruikers zelf kunnen kiezen welke functionaliteit zij aan hun toestellen willen toevoegen.

Beschikbaarheid

De prijs van het toestel is nog niet bekend en het toestel is, nu nog zonder 5G-upgrade, vanwege de afhankelijkheid van de operator niet buiten de Verenigde Staten verkrijgbaar. Of het toestel ook later met upgrade in andere regio’s op de markt komt, is onbekend.

Bron: Motorola