Mondicon en IP Visie bieden gezamenlijke failover-oplossing

Mobiele dataspecialist Mondicon en de zakelijke glasvezelaanbieder IP Visie bieden sinds eind dit voorjaar gezamenlijk een failover-oplossing. Een 4G-router met simkaarten vormt een redundante backup-oplossing voor de vaste glasvezelverbindingen.

De gezamenlijke failover-oplossing moet het voor eindgebruikers mogelijk maken om de continuïteit van hun bedrijfsactiviteiten te garanderen. Binnen de samenwerking levert Mondicon een mobiele 4G-verbinding die als backup voor de glasvezelverbindingen van IP Visie fungeert.

4G-router met simkaarten

Concreet bestaat de oplossing bestaat uit een router met geïntegreerde simkaarten die in contact staan met verschillende 4G-netwerken. Door netwerken van verschillende providers te gebruiken, zorgt Mondicon ervoor dat de internetverbinding altijd en overal zo stabiel mogelijk is. Met de nu ontwikkelde failover-oplossing worden de vaste verbindingen van IP Visie voor de eindgebruikers standaard gemonitord en schakelen de verbindingen bij verstoringen direct over naar het 4G-netwerk met het beste bereik. Op deze manier blijven eindgebruikers altijd verbonden met het internet. “Ik ben ervan overtuigd dat we met deze propositie de flexibiliteit en continuïteit bieden waar veel klanten van IP Visie naar op zoek zijn”, aldus CCO Jurgen ter Hoeve van Mondicon. “Het feit dat onze bundels betaalbaar en onafhankelijk van aanbieders zijn, zorgt ervoor dat het de perfecte aanvulling is op de stabiele glasvezeloplossingen van IP Visie. De huidige vaste bundels waarover bedrijven beschikken zijn vaak of te groot, waardoor veel geld verloren gaat, of te klein, waardoor er bij een storing een beroep moet worden gedaan op een hoger tarief buiten de bundel. Wij leveren hier met onze dienst een betaalbaar alternatief voor.”

Goed alternatief

Ook de leverancier van zakelijk glasvezelverbindingen is blij nu via 4G een failover-oplossing te bieden. “Door samen te werken met Mondicon kunnen we onze klanten een oplossing bieden die zowel stabiel als betaalbaar is”, zegt algemeen directeur Fouad el Jajjaj in een commentaar. “Het essentiële van de oplossing is dat de simkaarten provideronafhankelijk zijn, waardoor een meervoudig redundante oplossing ontstaat. 4G wordt hiermee een waardig alternatief voor bestaande failover-oplossingen, gezien het stabiele karakter en het feit dat de kosten voor back-up veel lager liggen dan bij vaste internetverbindingen.”

Bron: Mondicon