Tech Data werkt samen met Google voor zero-touch registratie Android-devices

Tech Data biedt samen met Google een zero-touch registratieservice voor Android-devices binnen de Europese markt. Dit maakten beide bedrijven onlangs bekend.

De zero-touchregistratieservice van de distributeur, in samenwerking met de ontwikkelaar van het mobiele besturingssysteem, biedt bedrijven de kans om in een keer grootschalige implementaties van devices van meerdere merken uit te kunnen voeren. Met zero-touch registratie kunnen IT-afdelingen apparaten in eigendom van het bedrijf in bulk implementeren zonder dat elk device handmatig in te stellen. Gebruikers openen gewoon de doos en beginnen het apparaat te gebruiken met beheer, apps en configuraties die al zijn geïnstalleerd. Zakelijke klanten kunnen hun favoriete provider voor mobiliteitsbeheer gebruiken om beleid in te stellen en apps op het apparaat te beheren.

Security en privacy steeds belangrijker

De nu op de Europese markt gelanceerde service biedt een eenvoudige, snelle en veilige configuratie van devices voor werknemers. Tech Data is blij de dienst te lanceren. “We zijn blij en trots om in Europa Android zero-touch met Google te lanceren”, zegt vice president, Mobility Solutions, Europe Luc Van Huystee van Tech Data in een commentaar. “Omdat gegevensbescherming en gegevensbeveiliging steeds belangrijker worden, stelt deze service grote organisaties in staat om veilige, snelle en eenvoudige bulklevering van Android-apparaten van het bedrijf uit te voeren. Dit betekent dat alle geregistreerde apparaten met de geselecteerde applicatie voor beheer van mobiele apparaten gedwongen en veilig worden ingesteld. Het gevolg is dat medewerkers eenvoudig hun nieuwe Android-apparaat en alle nodige beveiligingsvoorzieningen uit de doos kunnen installeren.”

Bron: Tech Data