Tritel biedt oplossing voor hosted wifi

Tritel, een specialist op het gebied van zakelijke data- en telecomoplossingen, biedt  haar klanten nu beheerde wifi-diensten, hosted wifi/ Wifi-as-a-Service (WaaS).

De beheerde dienst moeten het, aldus de zakelijke data- en telecomspecialist, het eindgebruikers mogelijk maken om tegen een vast bedrag per maand gebruik te maken van een optimaal beheerd zakelijk wifi-netwerk dat uit een cloudomgeving komt. Concreet betekent dit dat de controller die de wifi access points aanstuurt voor het afleveren van het signaal virtueel in een cloudomgeving staat Op deze manier wordt wifi dus eigenlijk als dienst afgenomen, Wifi-as-a-Service (WaaS). Fysiek hoeven daarbij alleen de access points op strategische plekken binnen de gebouwen van de eindgebruikers te worden geplaatst. De zakelijke aanbieder vindt de hosted wifi/WaaS-oplossing vooral geschikt voor (middel) grote vertrekken, hotels, scholen, vliegvelden en andere (middel) grote (openbare) gebouwen. Hosted wifi kan daarnaast eenvoudig in de bestaande infrastructuur van het netwerk, beveiliging en authenticatie-instellingen worden geïntegreerd.

Voordelen

Volgens Tritel biedt een oplossing voor hosted wifi eindgebruikers een drietal belangrijke voordelen. In de eerste plaats voorkomt de gehoste toepassing de eenmalige investeringskosten en onderhoudskosten. Doordat de controller niet meer op locatie hoeft te worden geplaatst, wordt bespaard op de eenmalige aanschafkosten van deze controller. Daarbij komen ook nog de onderhoudskosten. Deze kosten komen, naar eigen zeggen, voor rekening van de data- en telecomspecialist. Afnemers hoeven daarom hierover niet meer na te denken. Een tweede voordeel is dat eindgebruikers precies weten wat ze moeten betalen, een vast bedrag per maand. Het derde en laatste voordeel is, aldus Tritel, dat een gehost wifi-netwerk voor capaciteit eenvoudig valt bij te schalen.

 Bron: Tritel