Refurbished retailer Leapp maakt doorstart

Leapp, de recent failliet verklaarde Nederlandse retailer van refurbished Apple-apparatuur, maakt een doorstart. Dit meldde RTLZ. Het bedrijf wordt overgenomen door durfkapitalist Nobel Capital.

Volgens het bericht van de zakelijke nieuwszender gaat het om een doorstart waarbij het grootste deel van de fysieke winkels en het personeel behouden blijft. De internationale activiteiten in Duitsland worden afgestoten en er wordt nog bekeken of de vestigingen in België zullen worden doorgezet. In Nederland sluiten alleen de winkels in Almere, Apeldoorn en Tilburg hun deuren. De webshop wordt vanzelfsprekend weer voortgezet. De overname is ook in veel gevallen goed nieuws voor het personeel. Van de 170 arbeidsplaatsen worden er 100 voortgezet. Ook voor klanten van Leapp is de doorstart positief nieuws. Alle lopende garanties op producten die voor het faillissement zijn verkocht, blijven gegarandeerd.

Verdere groei

Volgens de nieuwe eigenaar gaat Leapp zich nu vooral focussen op Nederland om daarmee een solide basis voor verdere groei te creëren. Daarnaast zal Nobel Capital zich bij de refurbished-specialist ook meer gaan richten op het verbeteren van de operationele werkzaamheden. Zo moeten klanten beter bediend gaan worden, omdat dit bij snelgroeiende bedrijven als Leapp ‘wel eens wordt vergeten.’

Bron: RTLZ