Fairphone start crowdfundingcampagne voor grote publiek

De Nederlandse fabrikant van maatschappelijk bewust vervaardigde en duurzame smartphones Fairphone start met een crowdfundingcampagne voor het grote publiek. Dit maakte de fabrikant onlangs bekend.

Met de crowdfundingscampagne wil de duurzame smartphonefabrikant investeerders uit het grote publiek de mogelijkheid geven om aandeelhouder in het bedrijf te worden. Potentiële investeerders kunnen vanaf 250 tot maximaal 5.000 euro in Fairphone investeren. Hierop krijgen zij jaarlijks 5 procent rendement en kunnen besluiten om hun investering om te zetten in aandelen. Het bedrijf wil hierdoor meer diversiteit aanbrengen in het eigenaarschap. Huidige community-leden en investeerders krijgen in eerste instantie exclusieve toegang tot de crowdfundingsactie en kunnen tot 1 miljoen euro investeren. Pas daarna gaat de crowdfunding open voor het algemene publiek. Investeerders kunnen op deze manier profiteren van de groei van de omzet en ondersteunen zij het gedachtegoed van de duurzame smartphonefabrikant en de impact die dit heeft op diens supply chain. Met de actie wil Fairphone tussen de 1 miljoen tot maximaal 2,5 miljoen euro aan investeringen ophalen.

Profiteren crowdfundingscampagne

crowdfundingscampagneInvesteerders kunnen met de nu gelanceerde crowdfundingscampagne profiteren van de groei van de omzet en ondersteunen zij het gedachtengoed van de duurzame smartphonefabrikant en de impact die dit heeft op diens supply chain. Fairphone, dat inmiddels al twee duurzame smartphones op de markt heeft gebracht, waaronder de modulaire Fairphone 2, wist zich vorig jaar al te verzekeren van 6,5 miljoen euro in kapitaal. “Met Fairphone hebben we een markt gecreëerd voor meer ethische en duurzame elektronische producten. Nu willen we dit verder uitbreiden”, zegt CEO Bas van Abel in een commentaar. “Dit hebben we kunne realiseren dankzij onze community die daarmee duidelijk heeft gemaakt dat zij de problemen rondom elektronische supply chains belangrijk vinden. Met deze crowdfundingsactie willen we de mogelijkheid om te kunnen profiteren van de groei van Fairphone aan iedereen beschikbaar en in het bijzonder aan onze community.”

Bron: Fairphone